Rovex Inzenjering
Glinerica cena

Minijaturni vlagomer BM12


Fantastičan uređaj za merenje vlage drveta i betona, odnosno i sobne temperature - idealan za poluprofesionalnu i kućnu upotrebu - digitalna skala - zaštitni poklopac - automatski test baterija i funcija - direktno očitavanje u %

Vlagomer BM12

Koja je vlaga sirovog drveta ili građe? Uz minijaturni BM12 saznajte brzo i lako

Sa sigurnošću možemo reći da sa minijaturni BM12, koji je lak za upotrebu, možete izmeriti vlagu drveta u roku od samo nekoliko sekundi. Njegovom primenom može re odrediti nivo vlažnosti drveta i građevinskog materijala. Pored toga, temperatura okoline može da se meri u °C ili °F. Pozadinsko osvetljenje ekrana može biti uključeno.

Pored toga, BM12 ima funkciju automatskog isključenja kako bi produžio vek trajanja baterije. Stoga, se isključuje nakon otprilike 2 minuta nekorišćenja.

Vlagomer BM12 omogućava relativno određivanje‚ vlage u materijalu (Building) ili drvetu (Wood) korišćenjem otporne metode. Uređaj se može upotrebljavati za merenje vlage u sečenoj drvenoj građi i drvu za ogrev. Uređaj se takođe može koristiti za kontrolu vlage mekih građevinskih materijala kao što su cement ili gips.

Merac vlage betonaMerenje vlage merenjem električne otpornosti je indirektna metoda merenja primenjiva zbog fizčke osobine materijala da se sa povećanjem vlage povećava električna provodnost materijala. Na rezultate ovakvog merenje mogu uticati i različiti faktori kao što su provodnost samog materijala ili apsorbovana so u materijalu. Iz ovih razloga merna vrednost prikazana na displeju može biti samo indikator sadržaja vlage u materijalu.

Važno kod merenja nivoa vlage u drvetu: Za merenje vlažnosti u drvetu, kalibraciona kriva smeštena u memoriji instrumenta odgovara prosečnoj krivoj važnijih tipova drveta u Evropi, za drvo na temperaturi od 20oC. Dakle, nisu potrebni nikakvi parametri za grubo određivanje sadržaja nivoa vlage u drvetu.

 

Bilo da se radi o kontroli u građevinarstvu nakon izvedbe određenih radova, proveri vlažnosti zidova u stanu ili kući, nakon renoviranja (gradnje), u industriji za preradu drva ili samo kontroli vlažnosti drva za potpalu – postupak je uvek isti: skinuti zaštitni poklopac - elektrode zabiti što dublje u materijal, očitati vrednosti na skali i gotovo.

Tehnički podaci BM12 Merač vlage u drvetu i betonu
Artikal br. 3.510.205.022
Princip meranja Otporna metoda
Dužina/prečnik elektroda oko 8mm / Ø 2,2mm
Vlaga drveta Merni opseg 6 - 45%
Tačnost ± 2 %
Vlaga betona Merni opseg 0,2 - 2,0 %
Tačnost ± 0,2
Radni uslovi 0° do 50 °C,/ 0 - 85% RH
Napajanje 4 × LR44
Dimezije 96 x 40 x 20 mm
Težina 83g
Isporuka Merni uređaj, baterije i uputstvo za korišćenje na srpskom (preuzmi)
Proizvođač Trotec, Nemačka

 

Slika - BM12 Merač vlage - Vlagomer

BM21 Merac vlage - Vlagomer

Kontakt podrska Zahtev za ponudu Internet prodavnica maloprodaja mernih uredjaja Rovex Facebook Fan Page