Rovex Inzenjering
Glinerica cena

Vlagomer BM21


2-u-1 uređaj za merenje vlage drveta i betona - idealan za profesionalnu i kućnu upotrebu - digitalna skala - zaštitni poklopac - automatski test baterija i funcija - direktno očitavanje u % - lak za upotrebu mernih pinova

Vlagomer BM20

Koja je vlaga parketa ili pak zida? Uz BM21 saznajte lako i brzo

Vlagmomer BM21 je kompaktni ručni merač koji korisnike iznenađuje svojim jednostavnim rukovanjem i svojom preciznošću. BM21 merač vlage u drvetu i betonu je uvek spreman za upotrebu i uvek imate pri ruci mogućnost za vrlo brzo merenje vlažnosti u materijalima kao što su drvo, parket, betno, betonska košuljica, malter itd.

Uređaj meri vlagu materijala pomoću otpora. Jednostavna izmena čelicnih mernih pinova uređaja BM21 garantuje čvrst spoj sa objektom testiranja i obezbeđuje pouzdano očitavanje vlažnosti koje sadrži drvena grada i ogrevno drvo ili vlažnost koje sadže meki građevinski materijali kao šta su gips i malter.

 

Merac vlage betona

Skala u obliku pločica i dodatna brojčana vrednost u apsolutnim procentima mogu se pročitati sa displeja. Pomoću dve nezavisne skale jedna za drvo, druga za građevinske materijale, još više je povećana pouzdanost merenja.

Kalibraciona kriva instalirana u metru za vlažnost u drvu odgovara srednjoj vrednost krive za sve poznate vrednosti drveta u Evropi na temperaturi od 20oC. To znači da nije potrebna dodatna kalibracija i podešavanje da bi izvršili brzo očitavanje sadržaja vlage u poznatim vrstama drveta. Samo je potrebno da odaberete koje merenje hoćete da vršite pomeranjem klizača u jedan ili drugi položaj, bilo da merite vlagu drvetu ili vlagu građevinskog materijala.

Bilo da se radi o kontroli u građevinarstvu nakon izvedbe određenih radova, proveri vlažnosti zidova u stanu ili kući, nakon renoviranja (gradnje), u industriji za preradu drva ili samo kontroli vlažnosti drva za potpalu – postupak je uvek isti: skinuti zaštitni poklopac - elektrode zabiti što dublje u materijal, očitati vrednosti na skali i gotovo.

Tehnički podaci BM21 Merač vlage u drvetu i betonu
Artikal br. 3.510.205.024
Princip meranja Otporna metoda
Dužina/prečnik elektroda oko 8mm / Ø 2,2mm
Vlaga drveta Merni opseg 6 - 45%
Tačnost < 30 % approx. ± 2 % / ≥ 30 % ca. ± 4 %
Vlaga betona Merni opseg 0,2 - 2,0 %
Tačnost < 1.4 % ca. ± 0.1 % / ≥ 1.4 % ca. ± 0.2 %
Radni uslovi 0° do 40 °C,/ 0 - 85% RH
Napajanje 4 x 1.5 V AAA
Dimezije 145 x 44 x 34 mm
Težina 132g
Isporuka Merni uređaj, futrola, baterije i uputstvo za korišćenje na srpskom (preuzmi)
Proizvođač Trotec, Nemačka

 

Slika - BM21 Merač vlage - Vlagomer

BM21 Merac vlage - Vlagomer

Kontakt podrska Zahtev za ponudu Internet prodavnica maloprodaja mernih uredjaja Rovex Facebook Fan Page