Rovex Inzenjering
Infracrveni termohigrometar BP25

Infracrveni termohigrometar BP25


Bezkontaktni termometar za merenje temperature - idealan za profesionalnu i kućnu upotrebu - DUAL-LASER za obelezavanje mernog opsega - najbolji odnos cena/kvalitet - jednostavno korišćenje

Infracrveni termohigrometar BP25

Merenje tačke rošenja i detektovanje buđi nikada do sad nije bilo jednostavnije!

Infracrveni laserski termohigrometar BP25 ima građene senzore za temperaturu i vlažnost vazduha za merenje trenutne sobne temperature i relativne vlažnosti.Tačka rošenja se detektuje na osnovu ovih vrednosti. Ukoliko se temperatura u jednom delu prostorije nalazi ispod tačke rošenja, tada se vlaga iz vazduha kondenzuje. Ova pojava može dovesti do stvaranja buđi.

Korišćenjem infracrvenog termohigrometra BP25 mogu se precizno odrediti područja u kojima postoji opasnost od nastanka buđi ili područja sa lošom izolacijom.

BP25 ima optičku rezoluciju 20:1 (odnos udaljenosti od tačke merenja) pa je potrebno obratiti pažnju prilikom merenja, primera radi na većoj udaljenost od objekta, veća merna tačka a samim tim rezultat merenja je manje precizan.
Uređaj je po uključenju odmah spreman za upotrebu, pa je potrebno samo da usmerite uređaj u objekat koji se meri i na velikom LCD displeju dobićete očitavanja temperature.

Na ekranu na osnovnog podešavanja je prikazana površinska temperatura, ali svakako Vi možete podesiti da bude prikazana temperatura okruženja, relativna vlažnost vazduha ili pak temperatura tačke rošenja.

Sa ovim jedinstvenim laserskim termohigrometrom lako možete otkriti da li postoji rizik od formiranja kondenzacije na mernom mestu pomoću skale ili pomoću LED indikatora koji se nalazi na uređaju.

LED Indikator
Infracrveni termohigrometar BP25

ZELENA - površinska temperatura je u normalnom opsegu
ŽUTA - površinska temp.a je blizu tačke rošenja (granična vrednost)
CRVENA - površinska temp. je ispod temperature tačke rošenja
(Oprez: rizik od pojave kondenzacije! Kada je alarm uključen, učestali ton alarma se čuje)

Tehnički podaci BP25 Infracrveni termohigrometar
Artikal br. 3.510.003.035
Optička rezolucija (D:S) 20:1
Temperatura
Merni opseg -50 °C do 260 °C
Tačnost < 20 °C: ±3.5 °C; ≥ 20 °C: 1 % ± 1.5 °C
Relativna vlažnost vazduha
Merni opseg 0 to 100 % RH
Tačnost ±3.5 % (20 do 80 % RH)
Dew point /
tačka rošenja
Merni opseg -30 to 100 °C
Tačnost ±2,0 %
Vreme odziva < 150 ms
Spektralna osetljivost 8 - 14 μm
Funkcije Zvučni i vizuelni alarm tačka rošenja, grafički prikaz na LCD displeju potencijalnog rizika od kondenzacije, DUAL-LASER, izbor prikaza temperature (°C/F), osvetljeni displej, automatsko isključenje
Napajanje 9V baterija
Dimenzije 82 x 58 x 168 mm
Težina 163g
Isporuka Merni uređaj, baterija, futrola i uputstvo za korišćenje na srpskom


Tehnicki podaci Infracrveni termohigrometar BP25 E-katalog Infracrveni termohigrometar BP25 Uputstvo za Infracrveni termohigrometar BP25 Galerija

Kontakt podrska Zahtev za ponudu Internet prodavnica maloprodaja mernih uredjaja Rovex Facebook Fan Page