Rovex Inzenjering
RP05 Etaloniran IC termometar

RP05 Etaloniran IC termometar


Etaloniran infracrveni termometar RP05 - idealan za ispunjavanje HACCP standarda - brz pregled temperature namirnica - jednostavno i brzo merenje - najbolji odnos cena/kvalitet - HACCP IC termometar

RP05 Etaloniran IC termometar

Savršen HACCP IC termometar

RP05 etaloniran IC termometar je dizajniran da meri temperaturu namirnica i hrane u rashladnim vitrinama, frižiderima, zamrzivačima i hladnjačama. Etaloniran je u akreditovanoj laboratoriji i poseduje sertifikat sa kojim lako ispunjavate HACCP standard.

Jednostavno usmerite termometar i pritisnite taster za merenje kako bi izmerili trenutnu temperaturu površine, sa malim uticajem temperature ambijenta. RP05 meri temperaturu u opsegu od -30 do 230 °C sa rezolucijom od 0,1 ° C.

Odnos rastojanja do ciljnog objektra je 1:1, pa ako želite da merenje bude preciznije i tačnije potrebno je približiti termometar što bliže moguće. Jedna od navećih prednost RP05 IC termometra je što poseduje IP67 zaštitu koja omogućava da se koristi u svim uslovima rada.

RP05 IC termometar je savršen za supermarkete, mesare, pekare, prerađivače i transportere hrane, kao i za sve ostale opšte namene gde je potrebno merenje površinske temperature. RP05 je dosta jeftiniji od ostalih infracrvenih termometra na tržištu, zbog činjenice da je prevashodno namenjen za merenja u niskim opsezima temperature.

Prednosti infracrvenih termometara

RP05 Etaloniran IC termometarTačnost infracrvenih (IC) termometara je često pod uticajem temperature sredine u kojoj se oni koriste. Velike promene u temperaturi mogu dovesti do greške u očitavanjima IC termometra.

Kada IC termometar unesete u prostor hladnjače, očitavanja mogu biti čak pet ili šest stepeni drugačija. Ukoliko IR termometaru je dozvoljeno da se aklimatizuje na novu temperaturu pre upotrebe, onda će to obezbediti prilično tačna merenja.

Međutim, RP05 IC termometar je dizajniran da se koristi samo nekoliko centimetara od površine koja se meri, pa uticaj okoline skoro pa potpuno eliminisan. Dakle, RP05 infracrveni termometar daje maksimalnu preciznost  merenja i prilikom promena ambijentalnih temperaturama. To znači da možete doći i otići između hladnih i toplih sredina i da tačno izmerite temperature u pokretu.

Tehnički podaci RP05 Etaloniran IC termometar
Artikal br. 3.510.400.010
Optička rezolucija (D:S) 1:1
Temperaturni opseg -35° do 230 °C
Tačnost ±2 % merene vrednosti ili ±2 °C
Vreme odziva <1 sekunde
Rezolucija 0,1 °C
Funkcije Automatsko isključenje radi uštede baterije
Najmanja merna tačka 10 mm (razdaljina 10 mm)
Zaštita IP67
Napajanje 1 x 1.5 V LR44 baterija
Dimenzije 20 x 90 x 20 mm
Težina 33g
Isporuka Merni uređaj, baterija i uputstvo za korišćenje na srpskom
Proizvođač TROTEC, Nemačka

Slika - IC termometar RP05

IC termometar RP05

Kontakt podrska Zahtev za ponudu Internet prodavnica maloprodaja mernih uredjaja Rovex Facebook Fan Page