Rovex Inzenjering
Norveski radijatori na rate - Odlozeno placanje na 6 rata
Norveski radijatori u prostoru


ELEKTRIČNI RADIJATORI

Norveški radijatori bezbedni da rade i kad niste kod kuće...

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU

Norveški radijatori GLAMOX i ADAX NEO imaju dvostruku izolaciju što znači da ne zahtevaju uzemljenje. Radijator je konstruisan tako da je kompletno napajanje u posebnom kućištu, grejača na plastičnim kliznim nosačima i ne dodiruje metalne delove radijatora.

Svi uređaji koji imaju dvostruku izolaciju su dizajnirani tako da delovi koji su pod naponom nikada ne mogu doći u kontakt sa spoljnim kućištem samog uređaja. To se obično postiže da barem u delu gde ima napona budu dva sloja izolacijskog materijala.

Uređaji sa dvostrukom izolacijom ne bi smeli da se koriste u vlažnim prostorijama, kupatilima i slicno. Izvor informacija - wiki.ansvers.com

U Europi, uređaji sa dvostrukom izolacijom moraju biti označeni kao "Class II","double insulated" ili simbolom dvostruke izolacije ( dva kvadrata - jedan unutar drugog Dvostruka zastita norveskog radijatora ).

Dvostruka zastita

Norveški radijatori imaju ugrađeni sigurnosni termostat (sigurnosni osigurač) koji reaguje samo kada je potrebno, odnosno kad je u pitanju neki nepravilan rad samog radijatora. Npr. u slučaju da padne zavesa na gornji otvor, poveća se temperatura preko dozvoljene ili pak nepravilnost u instalaciji, sigurnosti termostat/osigurač će automatski isključiti radijator.

Bezbednost koju pruža norveški radijator omogućava da možete bezbrižno grejati Vaš stan ili kuću dok ste na poslu, a Vaša deca u školi.

Norveški radijator GLAMOX i ADAX NEO poseduju sve svetske i domaće sertifikate kvaliteta i sigurnosti (više o atestima).

Pogodno je za vikendice gde možete ostaviti radijatore na nižoj temperaturi i temperirati dok niste tu, npr. da ne bi smrzla vodena instalacija. Samim tim pri dolasku i kasnije boravku, lakše ćete doći do željene temperature.

BEZBEDNO ZA DECU - NISKA TEMPERATURA PREDNJE PLOČE
Maksimalna temperatura radijatora


Prelaskom preko niskotemperaturnog grejača velike aktivne površine, vazduh se zagreva na temperaturu oko 80°C i izlazi na gornji otvor direktno u prostor.

Pri maksimalnom radu spoljna temperatura radijatora ne prelazi 82°C (vidi sliku levo) što znači da prilikom dodira ne može doći do opekotina. Ovo je izuzetno važno kad su u pitanju mala deca koja u igri mogu dodirnuti radijatora, ali se neće opeći već će osetiti veću temperaturu bez posledica.


BEZBEDNO ZA DECU - BEZ OŠTRIH IVICA
Norveški radijator - termostat

Norveški radijator GLAMOX i ADAX NEO kao i svaki drugi nameštaj u kući može izazvati ozlede i bol kada udarite u njega. To je razlog zbog kog norveški radijator nema oštrih ivica ni uglova.

U sobama u kojima borave deca to je jedan od važnih detalja o kojima morate voditi računa kada birate koji ćete radijator da kupite. Naravno, iste kriterijume morate imati i kada birate grejanje za školu, kancelariju, dnevni boravak kao i ostale institucije.