Rovex Inzenjering
Norveski radijatori na rate - Odlozeno placanje na 6 rata
Norveski radijatori u prostoru


NORVEŠKI RADIJATORI

Grejite se isključivo dok boravite u kući ili stanu, održavajte dok niste kod kuće

NAJEFIKASNIJI I NAJEKONOMIČNIJI NAČIN GREJANJA

Dali možemo boraviti u svim prostorijama istovremeno? Hmm, pa zašto onda grejati celu kuću na istoj temperaturi kad sam tu i kad nisam ili grejati sve sobe na isti način?

Norveški radijatori rešavaju sve gore pomenute probleme na jednostavan i praktičan način. Njihov način korišćenja je da se grejete samo kad Vama treba i koliko Vama treba, što u praksi znači da kad boravite u prostoru grejete na višoj, a kad niste na nižoj temperaturi. Zašto na nižoj kad nisam kući, zato što je uvek lakše održavati nego iznova i iznova grejati. Takođe, zato što imate tu mogućnost jer su radijatori bezbedni da rade kad niste kod kuće bilo da ste na poslu ili na sedmodnevnom zimovanju na Zlatiboru (više o bezbednosti).

GREJANJE SA NORVEŠKIM RADIJATORIMA U PRAKSI

Princip rada norveskog radijatora

POČINJE NOVI DAN

Ustanete, i prvo što treba da uradite jeste da podesite temperaturu na radijatoru na ugodnih 20-22 °C. Dok se još bukvalno niste ni razbudili, radijator će postići željenu temperaturu za 10 - 15 minuta (u zavisnosti od spoljne temperature) jer temperatura prostora u toku noći bila na 15-18 °C.


Grejac norveskog radijatora

NAPUŠTATE STAN ILI KUĆU

Prva jutarnja kafica i čitanje omiljenih novina na ugodnih 20-22 °C ali vreme je za posao. Neposredno pre napuštanja kuće/stana, podesite temperaturu na radijatoru na optimalnih 15-16 °C. Narednih nekoliko sati radijator se neće ni upaliti dok postavkom na sniženu temperaturu ne dozvoljavate da se ohladi Vaš prostor uz minimalni utrošak energije.

 

Elektronski termostat

BORAVAK U KUĆI

Naporan dan na poslu, hladno vreme napolju, gužva u saobraćaju... Ulazite u Vaš topli stan/kući, podešavate temperaturu opet na ugodnih 20-22 °C i dok se raskomotite radijator će postići zadatu temperaturu za 15-20 minuta ( u zavisnosti od spoljne temperature) jer ste temperirali prostor dok niste bili u njemu.


Grejac norveskog radijatora

VREME ZA SPAVANJE

Dok ste prijatnom i toplom domu odgledati Vaš omiljeni film došlo je vreme za spavanje. U dnevnoj sobi, kuhinji i hodniku podesite na temperaturu na optimalnih 15-18°C, dok u spavaćoj podesite koliko je Vama ugodno za spavanje. Preporuka doktora da je idealna temperatura za spavanje je oko 18°C.

 

Sve ovo umesto Vas može odraditi digitalni termostat DT kad ga sami programirate po Vašem načinu života. ADAX NEO već ima ugrađen ovaj termostat, dok je kod GLAMOX 3001 opcija.
(vise o termostatima).