Rovex Inzenjering
EXTRA PONUDA - GOTOVI KOMPLETI - GREJNA MREZA + TERMOSTAT
elektricne grejne mreze elektricno podno grejanje elektricno podno grejanje
1 2 3

PODNO GREJANJE RASADA I STAKLENIKA

Dokazano je da biljke koje rastu u toplom tlu zdravije su i rezultiraju boljim prinosom.

Podno grejanje ispod parketa
BILJKE BRŽE I ZDRAVIJE RASTU KADA SE GREJE NJEN KOREN

Profesionalni vrtlari i radnici u staklenicima znaju da ako žele da zaštite biljke, moraju da zaštite njen koren odnosno toplotu korena. Cak šta više u hladnim staklenicima biljke rastu brže i zdravije zbog toga što je njihov koren grejan. Više od dvadeset godina sistemi za grejanje korena predstavljaju najefikasniji sistem za unapredenja rasta biljaka.

REGULACIJA

Preciznom regulacijom i grejanjem samo potrebnih delova cena eksploatacije je znatno niža u odnosu na stare vodene sisteme.

Podno grejanje ispod laminata
NAČIN GREJANJA

Kako se jedinice za grejanje rade u obliku mreža, one se mogu premeštati sa jednog radnog stola na drugi ukoiliko je to potrebno za razliku od vodenih (vruca voda) sistema koji su teški i nepokretni. Pojedinacno kontrola svake od mreža obezbeduje korišcenje samo one mreže koja je potrebna, za razliku od starih sistema sa toplom vodom gde se mora pokrenuti ceo sistem da bi se zagrejao željeni deo.

Sada je tehnologija grejanja korena dostupna ne samo velikim staklenicima vec i malim kucnim staklenicima. Da bi zaštitili Vaše biljke u malim staklenicima jednostavno postavite naše fleksibilne grejne elemente preko stakla ili duž simsa i prikljucite ih na obicnu monofaznu uticnicu. Trenutno je to najjednostvniji nacin grejanja korena biljke.

Postavljanjem grejne folije ispod rasada u klijalištu poboljšava se klijanje i rast mlade biljke za tri puta u odnosu na seme koje se ne greje. To znaci da ne treba cekati mesecima da paradajz koji gajite u stakleniku zacrveni. To se naravno odnosi i na druge vrste biljaka.

Prednosti: Snaga, veličina, efikasnost, jednostavnost, širina folije, dužina folije, debljina grejne folije 0,6mm, snaga folije 40W/m, 60W/m i 100W/m, jednostavno povezivanje pomocu konektora na napajanje itd.

Naš program za grejanje rasadnika i staklenika

Odabirom odgovarajućeg elektronskog termostata temperaturu možete prilagodili svom rasadniku ili stakleniku, samim tim i uštedeti električnu energiju.

Kod grejanja biljaka (cveca) u saksijama na klipama preporučujemo FLEXEL grejne folije TIP36, 60 ili 100 kako bi grejanje bilo neposredno ispod.

Kod rasadnika i staklenika gde je potrebno grejanje zemljišta, preporučujemo upotrebu ELEKTRA VCD 10 grejnih kablova.

Pravilan odabir grejnih kablova, folija i termostata je izuzetno bitan.