Rovex Inzenjering
EXTRA PONUDA - GOTOVI KOMPLETI - GREJNA MREZA + TERMOSTAT
elektricne grejne mreze elektricno podno grejanje elektricno podno grejanje
1 2 3

ELEKTRIČNA GREJNA MREŽA

Idealna za podno grejanje kad ste u fazi rekonstrukcije postojećeg kupatila...

MD grejna mreza

Grejna mreža sastoji se od tankog grejnog kabla pričvršćenog za PVC mrežu širine 50cm, što našu mrežu izdvaja od kunkurencije je to što je kabl šiven za mrežu. Izuzetno je tanka, oko 3,9 mm i sastoji se od jednog hladnog kraja, kabla dužine 3m, dok je sa druge strane završena fabrički. ELEKTRA MD grejne mreže su jednostrano napajane i jednostavne su za postavljanje. Uz odgovarajuću grejnu mrežu u kompletu dobijate kutiju za povezivanje (doznu) i dva plastična bužir creva, što grejnu mrežu svrstava u proizvod URADI SAM.

URADI SAM - GOTOVI KOMPLETI

ELEKTRA grejne mreže izradjuju se u dva tipa MD100 (100W/m2) i MD160 (160W/m2) sa jednim hladnim krajem. Grejne mreže koriste se kao osnovni i dopunski vid grejanja tj. efekat toplog poda.

Za osnovno grejanje mogu se koristiti oba tipa grejne mreže u zavisnosti od raspoložive grejne površine i termičkih karakteristika prostora. Kao dopunsko grejanje koristi se MD100W/m2.


POSTAVLJANJE GREJNIH MREŽA
Presek poda

Na postojeće pločice u rekonstrukciji ili na na ravnajući sloj, direktno postavljate grejne mreže. Preko njih dolazi građevinski lepak, stoga grejna mreža ne utiče na nivo poda jer se nalazi u lepku. Idealna za brze efekte grejanja (više o tome pročitajte ovde).


GREJANJE NEPOSREDNO ISPOD POVRŠINE PODA

Kupatila i kuhinje najefikasnije je grejati sistemima brzog podnog grejanja. Zato su grejne mreže napravljene od posebno konstrusanih grejnih kablova veoma malog preseka, postavljaju se direktno u lepak ispod pločica ili kamenih obloga. Takođe, su pogodne kod rekonstrukcije objekata jer ne podižu nivo poda kada se postavljaju direktno u lepak. Ovu vrstu grejanja možete koristiti u svim godišnjim dobima. Instalirana snaga je mala pa je potrošnja minimalna kad koristite Vaše podno grejanje.
Grejna mreza - tabela
MD je oznaka grejne mreže, prvi broj označava snagu kabla po metru kvadratnom, drugi broj označava ukupnu kvadraturu mreže.
VAŽNO Podaci u tablici mogu se razlikovati do ± 5%