Rovex Inzenjering
EXTRA PONUDA - GOTOVI KOMPLETI - GREJNA MREZA + TERMOSTAT
elektricne grejne mreze elektricno podno grejanje elektricno podno grejanje
1 2 3

ELEKTRIČNO ILI VODENO PODNO GREJANJE

Uopšteno električno i vodeno podno grejanje daju isti komfor i udobnost. Ali postoje tri glavna razloga koja govore u prilog električnom podnom grejanju...

Podno grejanje ispod plocica
Mala visina ugradnje čini električno podno grijanje idealnim za renovacije

Ukoliko se radi o rekonstrukciji, električno podno grejanje ima niz prednosti. Sa električnim podnim grejanjem ne morate skidati postojeći pod da bi napravili mesta cevima na dubini od 100 do 120mm.
Jednostavno postavite samoljepljivu ELEKTRA grejnu mrežu na postojeći pod, postavite građevinski lepak na mrežu i montirate novu podnu oblogu – i imati ćete novi pod, podignut samo za dodatnih 8 do 10 mm u odnosu na stari i podno grejanje.

Brza reakcija znači dobru ekonomiju grijanja

Električno podno grejanje je bolje rešenje osim ako ne želite imati stalno uključeno grejanje. Zbog smeštaja grejnih kablova ili mreža odmah ispod podne obloge, pod reaguje brže - vodeno podno grejanje je pokriveno sa 100 do 120mm betona što uzrokuje sporo i dugo vreme zagrevanja od po nekoliko sati. Električno podno grejanje je zato izvrsno za naprednu vremensku regulaciju, na način da se prostorija zagreva samo kada ste stvarno kod kuće, što je i ekonomski i ekološki zadovoljavajuće. Sa druge strane dok zagrejete vodu na radnu temperaturu je i do dvadeset puta sporije nego zagrevanje grejnog kabla na istu.

Jednostavno jednostavnije...

Električno podno grejanje je jednostavnije na više načina: jednostavnije za postavljanje, sa nižim troškovima ugradnje i nižim troškovima investicije. Dok većinu ugradnje možete sami ugraditi.