Rovex Inzenjering
EXTRA PONUDA - GOTOVI KOMPLETI - GREJNA MREZA + TERMOSTAT
elektricne grejne mreze elektricno podno grejanje elektricno podno grejanje
1 2 3

VRSTE PODOVA KOJE ODGOVARAJU PODNOM GREJANJU

Rovex Inženjring ima sisteme podnog grejanja za sve vrste podnih obloga: keramičkih pločica, kamena, mermera, granita, parketa male vlažnosti, laminata, drvenih ploča, brodskog poda, linoleuma, vinila, tepisona...

Zahvaljujući elektronskim termostatima možete imati komfornu sobnu temperaturu uz topli pod, bez obzira na konstrukciju poda..

Podno grejanje ispod plocica
Keramičke pločice, prirodni kamen itd.

Keramičke pločice i mermerni pod, granit itd. su trajni, jednostavni za održavanje i gotovo neuništive podne obloge. Stoga postoje mnoge prednosti zbog kojih se isplati imati kameni pod.

Ipak, negrejani kameni podovi su dosta hladni za bose noge bez obzira je li leto ili zima. Sa druge strane, hladni kameni podovi se mogu savršeno zagrejati sa ELEKTRA električnim podnim grejanjem. Naši grejni kablovi i mreže se direktno postavljaju ispod kamenog poda osiguravaju toplinu Vašim stopalima, ali i ugodnu sobnu temperaturu.

Kameni podovi brzo gube toplinu, ali se i brzo zagrejavaju kada su grejni kablovi ili mreže smešteni direktno ispod poda. Zbog toga su kameni podovi idealan partner za ELEKTRA elektronske termostate koji temperaturu regulišu precizno i efikasno.

> Više o tome...


Podno grejanje ispod mermera
Parketi, laminati i brodski pod

Drvo je prirodni materijal koji se skuplja i širi zavisno od temperature. To znači da i podno grejanje svoju toplotu mora distribuirati na blag i kontrolisan način. Vlaga parketa ne sme prelaziti 9%, preporučljivo je koristi parket namenjen podnom grejanju kao parkete od drveta iz toplih krajeva koji su niske vlažnosti.

Laminati i brodski podovi su takođe pogodni za podno grejanje.

Precizna regulacija grijanja
ELEKTRA™ elektronski termostat sa podnim sezorom su savršen izbor za drvene podove. Osiguravaju da se temperatura u podnoj konstrukciji uvek održava na preporučenoj temperaturi, koju je odredio sam proizvođač poda.

 

> Više o tome...


Podno grejanje ispod tepiha
Tepisi i tepisoni od zida do zida

Tepisi od zida do zida su sami po sebi topli, ali se i takvi podovi mogu grejati sa ELEKTRA sistemom podnog grejanje. Grejni kablovi i mreže moraju biti prekriveni sa najmanje 10 mm debelim slojem građevinskog lepka ili samonivelirajuće betonske mase. To osigurava dobro raspodelu temperature i toplote po celoj površinu poda.

Tepisi imaju efekat izolatora
Tepisi imaju efekat termoizolatora na podno grijanje. To znači da će sistemu podnog grejanja koji je ugrađen ispod gustog vunenog tepiha trebati ipak malo više vremena da postigne i odreaguje na sobnu temperaturu.

Mi preporučujemo tepisi, tepisoni ne pružaju toplotni otpor veći od 0,15 m²K/W.

Kontaktirajte svog prodavca i distributera tepiha kako biste se posavetovali o tome koji tepih bio najbolje rešenje uz Vaše podno grejanje, jer postoje i atesti za odgovarajući.

> Više o tome...


Podno grejanje ispod tepiha
Linoleum, vinil, pvc podovi

Linoleum je praktičan, prirodni proizvod, posebno pogodan za kuće. Mnogi ljudi koriste ovu vrstu poda zbog jednostavnog održavanja čistoće. Linoleum se tretirati jednako kao i drvo prilikom podnog grejanja u drvenim podovima.

Vinil podne obloge su među najizdržljivijim površinama u Vašem okruženju, izvanredno otporne pri normalnoj upotrebi.

Obe podloge su pogodne za upotrebu kod podnog grejanja.

Grejni kablovi i mreže moraju biti prekriveni sa najmanje 10 mm debelim slojem građevinskog lepka ili samonivelirajuće betonske mase. To osigurava dobro raspodelu temperature i toplote po celoj površinu poda.

Maksimalna temperatura poda od 27 °C

> Više o tome...