Popust 10posto

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Oluci i krovovi

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPišite nam - Rovex inženjering

Oluci i krovovi

Troškovi koji nastaju zbog oštećenih oluka i krovova veći su od troškova ugradnje našeg grejnog sistema...

Grejanje oluka i krovova

Zaštitom oluka od snega i leda, zaštitili ste Vas, prolaznike i Vaš džep...

Grejanje oluka

Veoma je bitno zaštiti Vaše krovove i oluke, jer skuplkanjem snega i leda na njima može prouzrokovati mnogobrojne štete npr. krov može početi da prokišnjava, može doci do pucanja oluka ali i do pada od težine itd. Najbitnije je zaštiti Vas i eventualne prolaznike od ostrih i veoma opasnih ledenica koje se na taj način stvaraju. Troškovi koji nastaju zbog oštećenih oluka i krovova veći su od troškova ugradnje našeg grejnog sistema.

Naš sistem zaštite od snega i leda sprečava:
- sakupljanje snega i leda na krovovima
- smrzavanje vode u olucima i odvodnim cevima (vertikalama)
- oštećenja fasade i prodiranje vode unutar zgrada i formiranje vlage
- formiranje ledenica
Grejanje oluka

Da bismo osigurali efikasno delovanje grejnog sistema instalirana snaga treba da se kreće u okviru granica prilazanih u tabeli. Oluci i odvodne cevi od 20 do 60W/m, krovni oluci veće širine od 30cm 200 do 300 W/m2, ivice krovova oko 200W/m2, deo krova koji se nalazi van fasade oko 300w/m2 - više informacija o klimatskim zonama.

U klimatskom pojasu gde su zime blage, moguće je u olucima ili odvodnom cevima (sa prečnikom manjim od 12cm) postavljati pojedinačne grejne kablove. Dok u oblastima s puno snežnih padavina, zagrevanje samih oluka i odvodnih cevi ne garantuje da će sneg i ledenice biti potpuno uklonjeni. Potrebno je zagrevati i ivice krova na spoju sa olukom.

Za zagrevanje oluka treba upotrebiti kablove sa plaštom otpornim na UV zračenje:

VCDR grejni kablELEKTRA VCDR20 grejni kablovi su gotovi setovi sastoje od grejnog kabla snage 20 W/m završen sa 4,0 m napojnim kablom (hladan kraj). Prilikom projektovanja sistema za grejanje oluka i krovova, potrebno je izračunati potrebnu snagu i dužinu kabla i odabrati odgovarajući prema tabeli već gotovih kompleta ili prvi veći kabl od ponuđenih. Sistem grejanje pomoću ELEKTRA VCDR20 zahtevaju temperaturne kontrolere - termostate. Oni su namenjeni da se koriste u sistemima zaštite od snega i leda kada je potrebna pokriti velike povrišine tačnije velika aplikacije.

SelfTec grejni kablELEKTRA SelfTec ® samoregulirajući grejni kabl je dosputan na kalemu i može prilagoditi tačnoj dužini oluka ili ivice krova koje direktno odgovaraju projektovanom sistemu, završetak je standardno sa 3,0m napojnim kablom (hladan kraj). ELEKTRA Selftec samoreguliraju grejni kablovi podešavaju svoju snagu grejanja u skladu sa spoljnom temperaturom odnosno temperaturom ambijenta.

Lakše postavljenja se vrši pomoću odgovarajuće dodatne opreme (držača, sajli, instalacionih traka itd.). Upotreba montažnih traka omogućuje održavanje odgovarajućeg razmaka (a-a) između grejnih kablova. Grejni kablovi u odvodnim cevima pričvršćuju se pomoću posebnih držača. Ako dužina kabla provedenog u odvodnu cev prelazi 12cm, potrebno je upotrebiti čeličnu sajlu sa kvačicama.

Za upravljanje malim instalacijama treba koristiti termostate opremljene sa spoljnim sondama temperature.

Kada je reč o većim instalacijama, iz ekonomskih razloga se preporučuje upotreba ETOR2 termostata sa senzorom za temperaturu i vlagu, više o termostati na posebnoj stranici.

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ

Ukoliko želite da grejete rampu, zaštite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Kompleti za podno grejanje AKCIJA! Vansezonski popust na norveške radijatore