Rovex Inzenjering
tufftec grejni kabl za grejanje ispod asfalta grejanje oluka grejanje cevi
1 2 3

ETO2 TERMOSTAT

Energetski efikasna kontrola sistem za otapanja snega i leda pomoću ETO2 termostata

Inteligentno sve-u-jednom rešenje za otapanje snega i leda - termostat ETO2. Uz optimalan rad je obezbeđena i efikasnost i ekonomičnost. ETO2 vam nudi mogućnost otapanja snega na zeleni način.

- Elektronsko uključivanje/isključivanje
- 3 izlazna relea, maksimalne izlazne snage 11 kW
  (pomoću dodatnih kontakta moguće je upravljati sa još većom snagom).
- Dvozonsko upravljanje, individualno korišćenje obe zone istovremeno
- Ekonomičan režim rada - minimalna potrošnje električne energije
- Podesiva osetljivost na vlagu
- Detekcija temperature i vlage
- Ekran i "multifunkcionalan točkić" za jednostavno programiranje
- Kontrola sistem za zaštitu od zamrzavnaja na spoljnim površinama i olucima

Korišćenjem i očitavanjem temperature i vlage pomoću odgovrajućih sondi, kontroler obezbeđuje ekonomsku kontrolu potrošnje struje bilo da je grejanje rampe ili grejanje oluka. Sonda vlage instalirana u horizontalnom oluku, čim otkrije vlagu, kontroler ETO2 aktivira sistem za otapanje snega i leda. Kada se sonda osuši, termostat odmah prelazi u program odloženog vremena (affterrun mode) i sistem će nastaviti da radi izabrano vreme (defaul 30 min.)

Za oluke i krovove - ETOR2 (ETO2 + ETOR + ETF)
Sonda ETOR je namenjena za montažu u olucima - ETOR detektuje vlagu, dok ETF detektuje temperaturu.

Za rampe, parkinge, prilaze, terase itd. - (ETO2 + ETOG)
Sonda ETOG je namenjena za montažu na spoljnim površinama. ETOG detektuje vlagu i istovremeno temperaturu. Dodatni sezor ETF se može koristiti ukoliko postoji mogućnost naglog smanjenja temperature.

Zelena Udobnost - Intelegentna kontrola koja štedi
Usteda

Funkcije termostata osiguravaju minimalnu potrošnju električne energije. Termostat-kontroler se sastoji uvek sa sondama vlažnosti i temperature.
Naime, sistemi zaštite od snega i leda zahtevuju velike instalirane snage, pa recimo jedna rampa od 20m2 ima instaliranu snagu oko 6kW.

Ukoliko uključite sistem zaštite rampe od snega i leda, ako isti zaboravite da isključite nakon prestanka padavina, sistem može potrošiti ~150kWh za 1 dan, ~1050kWh za 7 dana ili najgora solucija ~4500kWh za 1 mesec. Stoga je termostat-kontroler čuvar Vašeg džepa.

ZONSKO UPRAVLJANJE POMOĆU ETO2

ETOG2 kontroliše do dve zone ili jedne zone pomoću dva senzora. To je idealno rešenje za velike aplikacije, naprimer veliki parkinzi ili ulazi u garaže. Takođe ETO2 može kontrolisati dve nezavisne oblasti (npr. oluke i rampe - pogledajte sliku ispod).

ETO2 kontroler

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnake
na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.