Rovex Inzenjering
tufftec grejni kabl za grejanje ispod asfalta grejanje oluka grejanje cevi
1 2 3
GREJAČI ZA OLUKE CENA

Pomoću nađeg ONLINE KALKULATORA možete lako izračunati koji vam je VCDR grejni kabl potreban za zaštitu oluka od snega i leda. Takođe smo dodali opciju da odabere da je vaš objekat u niziji ili na planini. Naravno ako želite možete pročitati više informacija o klimatskim uslovima u Srbiji.

Primer proracuna grejaca oluka cena

PRIMER: Kuća koja je na slici se nalazi u niziji, svi oluci su standardnih dimezija 12cm. Na osnovu slike možemo zaključiti da ima 3 sekcije, što znači da su nam potrebna 3 grejna kabla.

1.) Na oluku (označen narandžastom) imamo 1x horizontalu dužine 18m i 2x vertikale po 3m. Kada unesemo sve podatke u kalkulator ispod dobije da nam treba kabl 48m. Prema tabeli odabraćemo grejni kabl VCDR20/1000 dužine 50m.


2.) Na oluku (označen zelenom) imamo samo 1x horizontalu 4m i po proračunu nam treba 8m, pa ćemo odabrati grejni kabl VCDR20/190 dužine 9,5m

3.) Na oluku (označen žutom) imamo 1 horizontalu uk. dužine 9m i 1x vertikalu 3m. Preba kalkulatoru dobijamo da nam treba 24m kabla, što znači da ćemo uzeti grejni kabl VCDR20/520 dužine 26m.


Ukupna snaga grejnih kablova je 1710W što znači da je mala instalirana snaga pa ćemo odabrati polu-atomatsko upravljanje pomoću termostata ETV-1999 ili ETN4-1999.

Radi lakše montaže koristićemo plastične odstojnike:
Horizontalnih oluka ukupno 31m ako želimo da razmak bude 50cm, što znači da nam treba oko 60 odstojnika za oluke odnosno 3 pakovanja po 25 komada.
Vertikalnih oluka ukupno 9m i sa razmakom 40cm je potrebno 22 odstojnika za veritkale pa uzimamo 1 pakovanje po 25 komada.


ONLINE KALKULATOR SNAGE
Planina ili nizija:

1 Odabir klimatske zone na lokacije Planina ili nizija:


2Kojih su pomera (širine) oluci Promer vertikale: Širina horizontale: * zbog lakše računice vertikale većih promera su izbačene iz kalkulatora


3Koje su dimenzije oluka Visina vertikale u metrima: Dužina horizontale u metrima: Za decimalne vrednosti koristite tačku (.) umesto zareza (,)


4Ukupan broj verikala na horizontalnom oluku ili uvali Koliko imate verikalnih oluka (slivnika):

Na osnovu unetih vrednosti i proračuna potreban Vam je grejni kabl VCDR sledeće dužine (m):

Napomena: Ukoliko izračunata dužina prelazi 170m što je najduža sekcija jednog VCDR grejnog kabla (VCDR20/3400), onda je potrebno odabrati 2, 3 ili više grejnih kablova.

Izračunata snaga iz našeg ONLINE KALKULATORA je okvirna, jer su njom obuhvaćeni samo osnovni faktori koji utiču na proračun potrebne snage za grejanja oluka i slivnika.

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da štite od snega i leda, kompletnu zgradu, halu, magacin, kuću za tačnu kalkulaciju pozovite naše stručnake na tel. 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.