Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Električno ili vodeno podno grejanje

Popust na radijatore - Rovex inženjeringKupite podno grejanje odmah - Rovex inženjeringExtra ponuda mreže - Rovex inženjering

Električno ili vodeno podno grejanje

 

Električno i vodeno podno grejanje daju isti komfor i udobnost. Ali postoje tri glavna razloga koja govore u prilog električnom podnom grejanju...

Osnovana razlika između električnog i vodenog podnog grejanja

Podno grejanje

Za razliku od električnih sistema za podno grejanje, vodeni sistemi podnog grejanja pogodni su za grejanje u celoj kući. U skladu s tim, oni nisu pogodni prilikom preuređenja ili renoviranja objekata. To je zato što bi se prilikom izgradnje kuće trebao instalirati sistem vodenog grejanja. Sistemi podnog grejanja sa vodom kao grejnim fluidom zahtevaju bojler, pumpu i cevovode, što grejanje manjih ili pojedinačnih prostora kao šta su kupatila ili kuhinje čini veoma skupim ukoliko kuća već ne poseduje odgovarajuću vodenu instalaciju. Troškovi ugradnje vodenog sistema vodeno sistema grejanja su niži kod većih objekata jer  cena po kvadratnom metru opada kako se povećavaju površine. Drugim rečima, kada više prostorija deli skupe komponente (tj. bojler, pumpe i cevi), oni dele troškove, što smanjuje ukupni trošak po kvadratnom metru.

Kod električnog podnog grejanja svaka prostorija se greje nezavisnim grejnim elementom i veličina prostorije ne utiče toliko na cenu instalacije jer se samo trošak termostata deli bez obzira na površinu prostorije

Ukoliko se radi o rekonstrukciji, električno podno grejanje ima niz prednosti. Sa električnim podnim grejanjem  možete grejati samo prostorije koje želite  ili kompletan stan. Električno podno grejanje možete koristiti kao osnovno grejanje u celom stanu ili kao dopunu grejanja u prostorijama gde to želite.

Održavanje i popravka vodenog podnog grejanja znatno je skuplja i teža. Električno podno grejanje nakon ugradnje ne zahteva nikakvo održavanje.

Vodena podno grejanje su troma zahtevaju puno više vremena da bi zagrejali prostor  što kod većine korisnika programabilne termostate čini neupotrebljivim ili slabo upotrebljivim što dovodi do povećanja troškova eksploatacije.


Mala visina ugradnje čini električno podno grejanje idealnim za renoviranje

Podno grejanje

Ukoliko se radi o rekonstrukciji, električno podno grejanje ima niz prednosti. Sa električnim podnim grejanjem ne morate razvoditi cevi od kotla do prostora koji želite grejati. Ne morate skidati postojeći pod već na njega možete postaviti grejne mreže koje će te prekriti pločicama. Visina  poda se podiže minimalno u zavisnosti od debljine pločica oko 20mm. Da bi instalirali vodeno podno grejanje potrebno je dovesti cevi od kotla do prostora koji želite grejati i podići nivo poda za preko 60mm.

Jednostavno postavite samolepljivu ELEKTRA grejnu mrežu na postojeći pod, postavite građevinski lepak na mrežu i montirate novu podnu oblogu – i imaćete novi pod, podignut samo za dodatnih 5 do 10 mm plus debljinu pločice u odnosu na stari i dobiti pun  komfor podnog grejanje.


Brza reakcija znači dobru ekonomiju grejanja

Električno podno grejanje je bolje rešenje osim ako ne želite imati stalno uključeno grejanje. Zbog smeštaja grejnih kablova ili mreža odmah ispod podne obloge, pod reaguje brže - vodeno podno grejanje je pokriven slojem sa  betona što uzrokuje sporo i dugo vreme zagrevanja od po nekoliko sati. Električno podno grejanje je zato izvrsno za naprednu vremensku regulaciju, na način da se prostorija zagreva samo kada ste stvarno kod kuće, što je i ekonomski i ekološki zadovoljavajuće. Sa druge strane dok zagrejete vodu na radnu temperaturu i postignete odgovarajuću temperaturu poda može biti dvadeset puta sporije nego kod električnog podnog grejanja grejnim mrežama  ili kablovima.

Jednostavno jednostavnije...

Električno podno grejanje ima više osnovnih prednosti: 

  • jednostavnije za postavljanje, 
  • manja cena investicije 
  • niži troškovi eksploatacije
  • može se ugraditi u bilo koji prostor 
  • svaki prostor se reguliše posebno
  • ne zahteva održavanje 

Za Uradi Sam majstore izuzetan izazov. 

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ

Ukoliko želite da ugradite podno grejanje u Vašem stanu ili kući  - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.

Link Shop

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori