Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Online kalkulator snage

 

Brz i jednostavan način da proračunate koliko Vam snage treba za grejanje

Kalkulator

Pomoću našeg ONLINE KALKULATORA možete lako izračunati koliko snage je potrebno za grejanje određene prostorije. Takođe je ubačena i opcija da odaberete željenu temperaturu u odnosu na maksimalnu moguću spoljnu temperaturu, ali imajte u vidu da je osnovna računica da na -15°C spolja, postižem 21°C u prostoru. Povećanjem ovih vrednosti povećava se instalirana snaga radijatora, to podrazumeva da na max odabranom minusu možete postići zadatu temperaturu, ali ne znači da će spoljna temperatura doći do donje granice niti znači da možete postići samo npr. 21°C.

Primera radi: Vi ste radili obračun za osnovno podešavanje (max spolja -15°C, temp unutra 21°), ako je spoljna temperatura -5°C vi naravno možete postići i više od 21°C, ali na -15°C teško ćete imati više od 21°C. Zato je bitno da na osnovu klimatskih karakteristika za područje u kojem živite odaberete pravu veličinu.

Prema statističkim podacima klime u Beogradu, prosečna temperatura u periodu od septembra do marta je 7,6°C, dok zimi u proseku ima 21 dan ispod 0°C. To ne znači da spoljna temperatura nikad neće doći do odabrane niže granice, ali i kad dođe do iste Vi ćete moći da se ogrejete što je i najbitnije.

INFO: Opcija za najnižu moguću spoljnu temperaturu je ponuđena za hladna planinska područja, dok je opcija većih željenih temperatura ponuđena za prostorije u kojima borave bebe, mala deca i starije osobe.


ZAHTEV

oC Željena temperatura u prostoru,

oC Najniže moguća spoljna temperatura

STAMBENA JEDINICA

Odaberite tip objekta koji grejete -Stanovi uvek topliji od kuća (jer imaju manje spoljnih površina), 

TERMIČKA IZOLACIJA

Odaberite kakva je izolacija Vašeg prostora. Najbitniji faktor za grejanje je termoizolacija prostora,
(radi lakše računice loše izolovani prostori su izbačeni iz proračuna)

OKRUŽENJE

Takođe, još jedan faktor veoma bitan za tačnu projekciju potrebne snage, je grejanje okolnog prostora, da li se kod Vas greju susedne prostorije -

VELIČINA PROSTORIJE

Sad Vam samo preostaje da unesete tačne dimenzije prostorije:
Dimenzije prostora
Dužina prostorije u metrima-m
Širina prostorije u metrima-m
Visina prostorije u metrima-m
Za decimalne zapise koristite tacku (.) umesto zareza (,)


Potrebno Vam je W (Wati) da bi grejali Vašu prostoriju.

Ukoliko izračunata snaga prelazi 2000W, onda je to moguće postići kombinacijom 2 radijatora pošto je najveća snaga jednog radijatora 2000W (GLAMOX PR20 i ADAX NEO NP20)


Izračunata snaga iz našeg ONLINE KALKULATORA je okvirna, jer su njom obuhvaćeni samo najvažniji faktori koji utiču na proračun grejanja. Prilikom izbora grejnih tela uvek odaberite prvi veći radijator zbog većeg koeficijenta sigurnosti. Ukoliko opremate stan ili kuću za tačnu kalkulaciju pozovite naše stručnake na tel. 011/311-52-08 i zatražite besplatan savet ili snimanje vašeg prostora ukoliko je to potrebno.


Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Podno grejanje popust 10% Podno grejanje popust