Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

PODNO GREJANJE

Popust na radijatore - Rovex inženjeringKupite podno grejanje odmah - Rovex inženjeringExtra ponuda mreže - Rovex inženjering

PODNO GREJANJE

 

Zamislite izlazite iz kade, hladno je jutro, nogom stajete na pločice zagrejane na 25°C. Zamislite da hodate bosi po Vašem zagrejanom podu u kuhinji dok napolju pada sneg ili Vaše dete sedi i igra se na kamenom podu u dnevnom boravku. Rovex inženjering pruža mogućnost jednostavnog i komfornog sistema grejanja Vašeg doma uz pomoć najnovije tehnologije podnog grejanja.

EKONOMIJA NA STRANI PODNOG GREJANJA

Podno grejanje

Podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja, jer se kompletan proces odvija na veoma niskoj temperaturi. Pod se greje na temperaturi od 21 do 28ºC. Veoma velika grejna površina obezbeđuje ravnomernu raspodelu temperature od poda ka plafonu. Obzirom da su periferni krvni sudovi u nogama najudaljeniji od srca i da se noge najslabije greju, sistem podnog grejanja obezbeđuje najoptimalnije grejanje prilagođeno ljudskom organizmu.

Ugradnjom podnog grejanja imate mogućnost ugradnje poda od ekoloških i zdravih podloga, kao što su keramika, kamen, ili slični, koji ne skupljaju prašinu i ne zadržavaju alergene. Topli kameni ili keramički podovi omogućavaju da se Vaše dete igra na podu bez opasnosti da se prehladi. Temperatura poda reguliše se direktno preko termostata sa osetljivom podnom sondom. Svaka prostorija ima svoj termostat i reguliše temperaturu prostora po potrebi. Sistemi podnog grejanja su spori sistemi koji relativno sporo greju ali se isto tako sporo i hlade. Podno grejanje može se postaviti ispod svih vrsta podloga. Naša je preporuka da sistem instalirate ispod dobro provodnih materijala, kao što su kamen i keramika. Dosta često postavljano pitanje je da li se podno grejanje može ugraditi ispod parketa.

Ugradnja podnog grejanja ispod drvene podloge je moguća, treba samo voditi računa da drvo ima prirodnu vlažnost i da ga grejanje rasušuje. Električno podno grejanje potpuno je sigurno sa stanovništva eksplotacije, ne zahteva nikakvo održavanje a u slučaju eventualnog kvara zahteva minimalne zahvate na podu, za razliku od vodenog podnog grejanja sistem je znatno jeftiniji i efikasniji i ne zahteva nikakvo održavanje.

NAČINI IZVOĐENJA PODNOG GREJANJA

Instalacija električnog podnog grejanja je brza i jednostavna. Ako gradite nove objekte ili rekonstruišete postojeće posavetujte se sa stručnjacima Rovex inženjeringa i oni će Vam pomoći da odaberete optimalno rešenje za vašu kuću ili stan. Pri odabiru optimalnog rešenja u prvom redu treba voditi računa o nameni prostorija koje se greju. Prostorije u kojima se stalno boravi najefikasnije je grejati sistemom podnog grejanja, koje ima mogućnost akumulacije. Za ovakve prostore odaberite grejne kablove tipa VCD.

Prostorije u kojima ne boravite već ih upotrebljavate po potrebi kao šta su kupatila i kuhinje najefikasnije je grejati sistemima brzog podnog grejanja. Grejne mreže MD100 i MD160 napravljene su od posebno konstrusanih grejnih kablova veoma malog preseka. Grejne mreže postavljaju se direktno u lepak ispod pločica ili kamenih obloga. Grejne mreže posebno su pogodne kod rekonstrukcije objekata jer ne podižu nivo poda kada se postavljaju direktno u lepak. Skoro sve vrste lepka za pločice koji se nalaze na tržištu pogodni su za ovu vrstu ugradnje. Grejne mreže mogu da služe kao osnovno i kao dodatno grejanje, odnosno kao efekat toplog poda. Ukoliko želite da nakon kupanja ne osetite hladan dodir pločica uključite podno grejanje i dok se kupate sistem će dovoljno podići temperaturu da bi imali ugodan osećaj na vašem stopalu. Ovu vrstu grejanja možete koristiti u svim godišnjim dobima, a ne samo zimi.

Grejne mreže su napravljene tako da ih možete postaviti i Vi sami, jer su gotovi proizvodi u kvadratima od 1-12m2, lepo zapakovani i spremni za laku i brzu montažu, po principu uradi sam.

Zdravo grejanje pogodno alergične osobe

Podno grejanje na niskim temperaturama je najzdravija vrsta sistema grejanja, posebno se preporučuje osobama sklonim alergiji. Prednosti podnog grejanja:

  • Podno grejanje ne izaziva poremećaje u jonskoj ravnoteži u vazduhu prostorije.Vazduh sa viškom negativno naelektrisanih jona pozitivno utiče pozitivno na ljudski organizam živih organizama, stvarajući željeni osećaj svežine.
  • Podno grejanje omogućava smanjenje sobne temperature i dalje održavajući toplotni komfor i na taj način smanjuje mogućnost iritacije kože i izazivanje alergija
  • Podno grejanje je grejanje na niskim temperaturama (24-28 °C), gde je ceo pod, zid ili plafon grejač ne izaziva spaljivanje prašine.
  • Pri konvekcijskom grejanju, prašina i alergeni se prenose sa vazduhom po prostorijama. Kod podnog grejanja nema cirkulacije vazduha, pa se prašina ne raspršuje u vazduh
  • Podno grejanje ne isušuje vazduh i stvara ugodnu mikroklimu.

Više o podnom grejanju kao i zdravstvenim aspektima možete videti

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori