Internet prodavnica

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Termostati za podno grejanje

Kupite podno grejanje odmah - Rovex inženjering

Termostati za podno grejanje

 

Samo je potrebno da podesite željenu temperaturu

SAVREMENI ELEKTRONSKI TERMOSTATI

Da bi optimalno  koristili Vaš sistem podnog grejanja potrebno je održavati temperaturu u prostoru koja je ugodna za Vaš organizam. Naše telo je čudesni mehanizam koji stalno vrši regulaciju  temperature i čiji je termostat podešen na  37 oC . Da bi se osečali ugodno  i da ne bi naš termostat stalno radio potrebno je regulisati temperaturu. Za regulaciju temperature u prostoru koriste se termostati. Za sisteme podnog grejanja nudimo veliki izbor elektronskih termostata sa podnom sondom. Osim što vrše regulaciju temperature u podu odnosno prostoru, termostati imaju i zaštitnu ulogu jer sprečavaju pregrejavanje  poda.

Korisnik treba samo da podesi  ugodnu temperaturu u prostoru a regulaciju željene temperature će izvršiti termostat. Ukoliko se ciklusi boravka u vašem stanu ili poslovnom prostoru ponavljaju preporučujemo digitalne termostate sa mogućnošću programiranja temperature.

Pravilno odabrani termostat sa optimalnom odabranom temperaturom čini uboravak u prostoru ugodnim i štedi električnu energiju. Odabir termostata i pravilno rukovanje izuzetno su važni za pravilan rad sistema podnog grejanja.

Pravilno odabran i  otimalno podešen termostat pruža UDOBNOST, PRECIZNOST, SIGURNOST, EKONOMICNOST, TRAJNOST.

Elektronski termostati

Za podna grejanje koriste se termostati koje mere temperaturu poda uz pomoć podne sonde. Veoma je važno da se sonda postavi ispravno i na pravo mesto.

Zahvaljujući dobro odabranim i optimalno podešenim termostatima možete da uštedite i do 30% električne energije!!!

Šta je temperatura? Šta je ustvari termostat i kako radi? Kako da podesite optimalnu temperaturu ? Više informacija možete saznati 

VAŽNO! Nepravilnom upotrebom termostata računi za struju mogu se znatno povečati. Najčešće greške prilikom upotrebe termostata po istraživanjima u Velikoj Britaniji pročitajte ovde. Preporuka je da podešavanje temperature ne vršite tako da povečavate temperaturu na termostatu za više od 2oC kada ste u opsegu podešavanja od  18oC - do najviše 25oC(temperature poda veće od 25oC mogu negativno uticati na krvne sudove). Pri svakom podešavanju termostata imajte na umu da je podno grejanje veoma trom sistem i da se prvi efekti promene temperature mogu osetiti tek nakon izvesnog vremena. Termostat nije daljinski upravljavač i kada podesite novu temperaturu neće se odmah promeniti temperatura u podu ili prostoru.

ELEKTRONSKI TERMOSTATI

Osnovne prednosti elektronskih termostata su: visoka tačnost merenja temperature (osetljivost 0,1°C, regulacija u zavisnosti od podešene histereze 0,5-1 °C), bešuman rad, dugovečnost. Elektronski termostati rade bešumno, opremljeni su u zavisnosti od modela, podnim senzorom, senzorom vazduha ili sa oba senzora. Kombinacija oba senzora služi za regulaciju temperature vazduha u prostoru a podni senzor služi za zaštitu od pregrejavanja. Svi elektronski senzori ugrađuju se u zid u ugradnu doznu.


DIGITALNI PROGRAMABILNI TERMOSTATI

Digitalni termostati za podno grejanje osim funkcije regulacije temperature imaju i mogućnost vremenskog programiranja. U skladu sa ritmom života u vašem prostoru možete programirati rad vašeg podnog grejanja. Ukoliko imate akumulatorsko podno grejanje sa grejnim kablovima možete koristiti i prednosti  tarifnog sistema. Nudimo Vam dva tipa digitalnih termostata sa tastaturom i sa programiranjem na dodir. Osim što možete podesiti željenu temperaturu u svakom trenutku možete da pratite koja je temperatura u podu ili u sobi. Digitalni termostati se ugrađuju u doznu Φ60 mm.

WiFi DIGITALNI PROGRAMABILNI TERMOSTATI

WiFi termostati imaju sve funkcionalne mogučnosti  didgitalnog programabilnog termostata kojima možete upravljati putem aplikacije na mobilnom telefonu. Sa jednog telefona mozete da kontrolišete više sistema podnog grejanja  bez obzira gde se Vi nalazite i  da li se grejanje nalazi u jednom i više objekata. Sa Vašeg mobilnog telefona možete upravljati grejanjem u kući, kancelariji i u vikendici.

Uštedite novac na računu za električnu energiju koristeći naš novi termostat sa Wi-Fi komunikacijom, jednostavnim korišćenjem programa na mobilnom telefonu ili tabletu. WiFi termostat možete brzo da povežete sa postojećom Wi-Fi mrežom tako da on postane deo vašeg pametnog doma. Nema dodatnih troškova jer koristite postojeću internet konekciju.

Programski paket Smart RM za WiFi-termostat – možete preuzeti uređaje koji koriste Android, iOS i Windows operativne sisteme

PRIPREMA ZA MONTAŽU PODNOG GREJANJA I TERMOSTATA

Presek poda

U svim prostorijama termostat se nalazi unutar prostorije, izuzev kupatila i vlažnih prostorija gde je termostat fizički smešten van prostorije. Treba voditi računa koja je namena prostorije kao i kakav način upravljanja želite. Mi preporučujemo da podne grejanje uvek upravljate pomoću podnog senzora temperature.

1. POZICIJA TERMOSTATA

Termostat sa vazdušnim senzorom i sigurnosnim podnim senzorom treba biti smešten na zidu unutar prostorije koja se greje, na visini oko 1,2 - 1,6m od površine poda. Termostat ne sme biti neposredno izložen delovanju drugih izvora topline ili hladnoće, npr. suncu ili promaji.
U kupatilima, saunama i drugim vlažnim prostorijama termostat treba montirati van prostorije. Za vlažne prostore  podna sonda služi za regulaciju temperature u podu.

Instalacija termostata u prostoru
Instalacija termostata za kupatilo

2. POZICIJA SONDE

Instalacija podne sonde

Termostate montiramo u dozna  koja se nalazi na zidu. Dozna treba biti Φ60 i dubine 60mm, zbog povezivanja. U kutiju treba dovesti napajanje sa mreže (~220V, 50Hz) i u nju provesti dve zaštitne plasticne cevi (gibljivo crevo) kao što je prikazano na slici. Zaštitne cevi se ne smeju savijati pod pravim uglom, dozvoljeno ih je savijati do granice lagano savijenog luka. Kroz jednu od zaštitnih cevi provode se napojni „hladni” krajevi grejne mreže ili grejnog kabla, a kroz drugu kabl s temperaturnim senzorom.

Temperaturni senzor treba biti postavljen što je moguće bliže središnjem delu grejane prostorije i na jednakoj udaljenosti od grejnih kablova. Zaštitnu cev u kojoj se nalazi sonda treba zatvoriti i na taj način zaštititi od prodiranja vlage.

3. POVEZIVANJE TERMOSTATA

  • Termostate treba povezivati u skladu sa priloženim uputstvom za odabrani termostat.
  • Povezivanje termostata treba da vrši kvalifikovana osoba.
  • Pre povezivanja termostata obavezno izvršiti sva merenja otpornosti grejne mreže ili grejnog kabla.
  • Pre povezivanja termostata obavezno isključite napajanje (nemojte povezivati termostat pod napoanom).
  • Kada ste izvršili merenja i uverili se u ispravnost instalacije pristupite montaži termostata.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori