Rovex Inzenjering
Norveski radijatori na rate - Odlozeno placanje na 6 rata
Norveski radijatori u prostoru

RADIJATORI I TO NORVEŠKI

Norveški radijatori na najbolji mogući način nadohnađuju gubitke u Vašem prostoru

GREJANJE DVORIŠTA BAŠ I NIJE NAJBOLJE REŠENJE

Svaki prostor zahteva određenu snagu potrebnu za grejanje, to direktno zavisi od gubitaka energije kroz same zidove, plafone, podove, prozore itd. Dobro izolovani prostori imaju manje gubitke samim tim je potrebno manje instalirane snage za grejanje istog. Bitan faktor jeste klimatska zona, na osnovu toga svaka od zemlja ima svoje standarde gradnje (tablica gradnje po JUS standardu). Naravno, nikada nećete pogrešiti ukoliko je Vaša termoizolaciju bolja od standardne, jer na taj dodatno smanjujete Vašu potrošnju električne energije.

Gubici energije na kuci

Ovde lako možete izračunati koji Vam je radijator potreban i na osnovu toga sami možete odrediti koji Vam je radijator potreban da biste grejali određeni prostor.

Imajte u vidu da svi parametri ulaze u obzir počev od banalnih stvari kao sto su položaj kuće ili stana u odnosu na strane sveta, da li imate komšiju ispod ili iznad, da li je stan ili kuća, da li je kuća ušuškana od udara vetrova, da li se zgrada naslanja na drugu zgradu itd.

Iz donje tabele možete na osnovu Vaše izolacije i pozicije prostorije izračunati koliko Vam je snage potrebno za grejanje. Takođe možete koristiti naš ONLINE KALKULATOR SNAGE.

Proracuna snage za grejanje

Grejanje norveski radijatori
Ukoliko ste pomoću gornje tabele izračunali koji radijator tj koja snaga bi grejala Vaš prostor, možete pogledati ponudjene modele.
Preporučene površine u tabeli su date za stambene prostore izgrađene u skladu sa standardima gradnje. Pre kupovine proizvoda obavezno se posavetujte sa Vašim prodavcem.