Nova godina 2020

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Energetska efikasnost norveških radijatora

 

Ekologija je u Norveškoj na prvom mestu...

OSNOVA - PRIRODNA CIRKULACIJA VAZDUHA

Ekološko grejanje

Prirodnom cirkulacijom hladan vazduh ulazi na donji otvor. Prelaskom preko grejača velike aktivne površine, vazduh se zagreva na temperaturu oko 75°C i izlazi na gornji otvor direktno u prostor. Grejač se ne žari samim tim nema sagorevanja prašine i trošenja kiseonika iz prostora.

Ovakav princip rada ne narušava klimu u Vašem prostoru i nema dizanja prašine iz tepiha i otirača. Ove osobine čine ovaj radijator izuzetno ekološkim. Posebno je to važno za osobe koje imaju problem sa disanjem.

ENERGETSKA EFIKASNOST

Energetsku efikasnost sistema možemo vrlo jednostavno objasniti kao upotrebu manje količine energije za grejanje iste radne ili stambene površine sa potpuno istim komforom. Bitno je naglasiti da se pod pojmom energetske efikasnosti nikako ne sme podrazumevati štednja energije jer štednja uvek podrazumeva određena odricanja, dok efikasno grejanje nikada ne narušava uslove komfora za boravak u prostoriji. Poboljšana efikasnost upotrebe energije, uvek kao rezultat ima smanjenje potrošnje energenata za isti kvalitet grejanja što neminovno donosi i znatne novčane uštede. Sa uštedom električne energije tj. smanjenjem potrošnje direktno se utiče na očuvanje ekologije i zaštitu prirodne sredine, jer smanjenjem broja potrošenih kilovata smanjujemo proizvodnju istih,samim tim je manje sagorevanje uglja u termoelektranama.

Električna energija se sve više upotrebljava u razvijenim evropskim zemljama, jer je ekološki najčistija i najmanje utiče na globalno zagrevanje.

PRIJATELJ ŽIVOTNE SREDINE

Ekologija grejanja

Norveški radijator je stvarno najbolji prijatelj Vaše životne sredine. U želji da se izbegnu neugodni mirisi sagorevanja prašine, razvijena je jedinstvena konstrukcija koja oslobađa toplotu s prednje strane radijatora i usmerava je direktno u prostor.

Ne postoje vertikalni otvori na radijatoru koji bi omogućili padanje prašine i njeno taloženje na grejni element kada radijator ne radi.

Prilikom grejanja i rada radijatora nema dizanja prašine iz prostora, jer je čestica prašine teža od čestice vazduha koja struji prirodno kroz radijator.

Prilikom razvoja Norveška firma ADAX i jedna od vodećih skandinavskih dizajnerskih kompanija Hareide Designmill su se usredsredili na ekološki dizajn, odnosno, koliko god je moguće korišćeni su tehnološki obnovljivi, reciklirajući, biorazgradivi materijali.Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Podno grejanje popust 10% Podno grejanje popust