Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Montaža norveških radijatora

 

Kako pravilno postaviti radijator?

Pozicija na kojoj montirate radijator u znatnoj meri utiče na efikasnost zagrevanja prostora i na ekonomičnost. Prilikom montaže potrebno je imati u vidu nekoliko vrlo jednostavnih pravila i na taj način štedeti energiju i novac. Efikasno grejanje štiti životnu sredinu.

1. Ispod prozora


Cirkulacija hladnog vazduha
Preporučena pozicija radijatora
Radijatore je najbolje postaviti ispod prozora. Ukoliko nemate prostor za radijator ispod prozora, montirajte ga na mesto najbliže izvoru hladnog vazduha. Postavljanjem radijatora ispod prozora grejete hladni vazduh koji se spušta sa stakla i izbegavate da  hladni vazduh cirkuliše po podu. Na ovaj način sprečavate ulazak hladnog vazduha u prostor.

2. Ne zeklanjate radijator sa nameštajem

Ako postavite nameštaj ispred radijatora, cirkulacija toplote kroz prostor biti će smanjena. Posebno treba izbegavati postavljanje nameštaja ispod kojeg ne može da cirkuliše vazduh. Pažljivo planirajte položaj nameštaja u odnosu na postavljeni radijator kako  biste osigurali dobru distribuciju toplote da ne koristite više električne energije nego što je potrebno.

3. Nekoliko manjih radijatora

Obezbeđuju ravnomernije zagrevanje nego jedan radijator veče snage. Ako imate veliku sobu, vredi koristiti nekoliko izvora toplote. Ako izaberete nekoliko malih radijatora, toplota se širi na različite delove prostorije, izbjegavajući preveliki rad samo jednog radijatora.

4. Montaža na zid

Panelne radijatore treba montirati najmanje 10 cm od poda i  obezbediti da imaju slobodan prostor od 50 cm ispred drugih teških delova nameštaja ili 10cm od lakih delova nameštaja kao što su stolice ili fotelje na nogicama. Na poklopcu pakovanja ćete pronaći šablon ( Modeli ADAX NEO i ECO BASIC) i vodič za montažu sa uputstvima kako montirati radijator na zid.

MONTAŽA RADIJATORA U SAMO 8 KORAKA

Montirajte kompletan sistem grejanja za samo nekoliko sati

Radijatori se priključuju na monofaznu utičnicu (220V, 50Hz). Montaža je jednostavna, potrebno je nosač montirati na zid uz pomoć 4 šrafa i  4 tipla ø5 ukoliko je zid od čvrstog materijala. Za montažu nije potreban nikakav specijalan alat. Uz pomoć krstastog odvijača i lenjira koji se nalazi na samom nosaču jednostavno pričvrstite nosač radijatora na zid. Ukoliko je zid od čvrstog materijala biti će Vam potrebna i odgovarajuća bušilica da izbušite četiri rupe ø5 u koje će te postaviti tiplove koje ste dobili u kompletu. Montaža je laka jer su radijatori težine od 3-10kg tako da je za montažu potrebno 15-20 minuta. 

Prilikom montaže ne stvara se prljavština, osim ukoliko se vrši bušenje nekoliko grama prašine iz izbušenih rupa. Montaža se može vršiti u već opremljenim stanovima  ili poslovnim objektima bez potrebe za zaštitom već postavljenog nameštaja i uređaja.

Za razliku od drugih tipova grejanja gde instalacija traje 1-2 dana pa i duže, kod norveških radijatora to je za samo 1-2 sata za čitav stan.

Optimalna visina za montažu radijatora od poda je 5-13cm, iskustveno naša je preporuka  na oko 10cm od poda. Pogledajte sliku MINIMALNIH UGRADNIH DIMENZIJA.

  • Montaža - Rovex
  • Montaža - Rovex
  • Montaža - Rovex
  • Montaža - Rovex
  • Montaža - Rovex
  • Montaža - Rovex
  • Montaža - Rovex
  • Montaža - Rovex

KOMPLET:
Norveški radijator (model po izboru), nosač za montažu na zid, priključna kutiju za produženje kabla (model GLAMOX), tiplove i šrafove, napojni kabl sa utikačem (dužina kabla zavisi od modela), uputstvo za montažu i korišćenje na srpskom jeziku.

Video uputstvo za montažu ADAX radijatora

Ukoliko ne možete sami da ih montirate, ili nemate kako da ih transportujete,Rovex Inženjering d.o.o vrši transport i montažu na teritoriji Beograda. Zakazivanje je moguće i preko telefona 011/311-52-08, bez dolaska u naše prodajno mesto. Više o usluzi montaže

PODNI NOSAČI RADIJATORA

Ukoliko nemate mesta na zidu zbog postojećeg nameštaja, nedovoljno prostora ispod prozora, imate velika balkonska vrata, stakleni izlog u radnji ili već imate centralno grejanje pa je radijator već ispod prozora  odnosno ukoliko hoćete da kupite norveški radijator za dogrevanje, nudimo Vam  podne nosače za norveške radijatore GLAMOX , ADAX NEO i ECO BASIC.

Podni nosač TFH Norveškog radijatoraNorveški radijator ECO BASIC na podnom nosaču

Za modele GLAMOX i ECO BASIC  nudimo Vam model nosača TFH. Nosač za montažu na zid koji je u paketu sa radijatorom, se montira/ušrafi na podne nosače i na isti se postavi radijator( kao što je prikazano na slici).

Norveški radijatori - Podni nosač PtipNorveški radijator - P-tip podnog nosača
Za modele  ADAX NEO,GLAMOX i ECO BASIC nudimo vam podni nosač P-tip koji se montira direktno na radijator i ne zahteva zidni nosač, što vašem Vašem uređaju daje dodatan elegantan izgled. Na podne nosače P-tipa mogu se montirati i modeli GLAMOX , ECO BASIC i ADAX NEO

Detaljna uputstva za montažu radijatora i podnih nosača možete naćo OVDE >>

PRODUŽENJE NAPOJNOG KABLA

Kabl za napajanje kod svih modela radijatora nalazi se sa desne strane. Ukoliko je fabrički kabl nedovoljno dugačak nemojte ga seći i nastavljati. Razvodna kutija koja se standardno isporučuje uz GLAMOX 3001 a po potrebi kupuje za radijatore ADAX NEO ukoliko je potrebno produženje kabla. Ukoliko gradite nov stan ostavite priključke u zidu, iyvedene kablove povežite u razvodnoj kutiji a na nju priključite radijator.

Razvodna kutija se koristi za norveške radijatore GLAMOX , ADAX NEO, ADAX NEO WiFi i ECO BASIC. Razvodna kutija nije namenjena za ugradnju u prostore u kojima može doći do prskanja vode.

Cenu i narudžbu produžne kutije možete izvršiti OVDE >>

Video uputstvo za montažu podnih nosaća

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a