Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Princip rada norveških radijatora

 

NORVEŠKI RADIJATORI - spoj iskustva, termodinamike i najnovijih dostignuća elektronike

Originalni norveški proizvodi, radijatori GLAMOX 3001 i ADAX nastali je kao plod dugogodišnjeg razvoja sistema električnog grejanja firme ADAX, i u potpunosti zadovoljavaju ECODESIGN standarde EU za sisteme električnog grejanja uz  maksimalno korišćenje prirodnih zakona termodinamike i najnovijih dostignuća  elektronike.

Sa iskustvom od preko 60 godina ADAX AS uvek ide u korak sa novim inovacijama u polju grejanja. Norveška kompanija ADAX je odgovorila novom dobu – novom dizajnu, proizvela novu familiju radijatora ADAX NEO koji su postali osnovni deo nameštaja u svakom prostoru. Ušteda energije  i smanjenje emisije CO2 uz korišćenje WiFi tehnologije čine da je ADAX NEO radijator lider na polju električnog grejanja i racionalne potrošnje energije.

PRINCIP RADA - PRIRODNA CIRKULACIJA VAZDUHA

Princip rada norveških radijatora

Električna energija zagreva posebno konstruisan grejač velike aktivne površine i termičke provodljivosti koji direktno predaje toplotu vazduhu koji prirodno cirkuliše preko grejača i na taj način greje vazduh u Vašem prostoru.

Norveški radijator GLAMOX 3001, ADAX NEO BASIC  i ADAX ECO BASIC  rade na principu KONVEKCIJE ( Prenos toplote  konvekcijom je pojava do koje dolazi kada fluid (tečnost ili gas) razmenjuje toplotu  unutar samog sebe, prostim mešanjem), nema ventilatora, hladan vazduh ulazi u radijator na donji otvor, prolaskom preko posebno konstruisanog grejača vazduh se zagreva, postaje lakši  i izlazi na gornji otvor i direktno greje prostor prirodnom cirkulacijom vazduha. Konstrukcija radijatora ( princip rada venturijeve cevi ili čunka) obezbeđuje intenzivan protok vazduha i brzu razmenu toplote.

Prednost ovog principa rada je što se grejanje odvija na niskim temperaturama, pa je samim tim efikasnost grejanja veća i gubici prilikom transformacije električne energije su minimalni (iskorišćenost je približno ~98%). Ovakav princip rada obezbeđuje maksimalan komfor u grejanju jer se temperatura u prostoru raspoređuje ravnomerno.

Postavljanjem radijatora ispod prozora odnosno šta bliže izvoru hladnoće, postiže se da se prirodnom cirkulacijom sprečava prodor hladnog vazduha u prostor, zagrejani vazduh predstavlja prirodnu toplotnu zavesu.

Specijalno konstruisani grejači, velike aktivne površine, napravljeni od legure aluminijuma jako dobre toplotne provodljivosti obezbeđuju intenzivno strujanje vazduha i odvođenje toplote direktno u Vaš prostor. Konstrukcija grejača je takva da temperatura na površini grejača uvek manja od  250 °C tako da prilikom grejanja ne dolazi do paljenja prašine i potrošnje kiseonika iz prostora.

Precizna regulacija temperature, Elektronski termostati

Precizna regulacija temperature je važna za udobnost i prijatan vazduh u Vašoj sobi. Norveška firma i proizvođač ADAX već više od 35 godina primenjuje osetljive elektronske termostate za regulaciju temperature. Elektronski termostati osiguravaju visoku udobnost, prijatan vazduh u Vašoj prostoriji i ekonomično grejanje. Elektronski termostat u kombinaciji sa programabilnim kontrolerom temperature obezbeđuje dodatnu uštedu energije i minimalne troškove grejanja.

Osnovna prednost elektronskih termostata je visoka tačnost 0.1°C i regulacija sa 0,3°C, što je 10 puta preciznije od standardnih termostata koje poseduju druga grejna tela.

GLAMOX 3001 serija norveških radijatora standardno ima ugrađen ET termostat,koji se po potrebi može zameniti digitalnim termostatom DT koji vam pruža mogućnost vremenskog programiranja. ADAX NEO BASIC i ADAX NEO WiFi norveški radijatori imaju standardno ugrađen Digitalni programabilni termostat (više o termostatima).

Modele i cene Norveških radijatora kao i kompletnu ponudu naših proizvoda možete da vidite na našem sajtu www.rovex-grejanje.com ili jednostavnim klikom na ikonicu.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a