Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Grejanje cevi i cevovoda - Freezetec grejni kabl

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Grejanje cevi i cevovoda - Freezetec grejni kabl

Grejni kablovi sa integrisanim termostatom, specijalno konstruisani za grejanje cevi...

Gotovi kompleti - URADI SAM i zaštiti cevi od zamrzavanja

Zaštitite cevi na najbolji mogući način

U zimskom periodu, kod niskih temperatura može doći do ledjenja fluida u cevi, a samim tim i do pucanja iste. Da bi to sprečili nije dovoljno samo postaviti termoizolaciju oko cevi, već je potrebno grejati kada je spoljna temperatura niska, zato postoje grejni kablovi za zaštitu cevi od zamrzavanja.

ELEKTRA FreezefTec® grejni kablovi sa integrisanim termostatom je gotov komplet sa već unapred određenim dužinama i sastoji se od grejnog kabla snage 12 W/m, završen sa jedne strane napojnim kablom dužine 1,5m sa utikačem i na drugom kraju sa termostatom, koji će automatski uključiti sistem na +3 °C i isključiti na +10 °C.

Freezetec grejni kabl

Integrisani termostat u ELEKTRA FreezeTec ® grejnom kablu znači da Vam termostat za uključenje ili isključenje sistema nije potreban. Ovi kablovi su posebno dizajnirani za jednostavnije i manje sisteme zaštite od smrzavanja cevi i cevovoda. Koriste se za cevi maksimalnog promera 50mm ("2 inča) ili po našem 2 cola.

Osmišljeni su tako da instalaciju ne mora izvršiti stručno lice i da nije neophodno angažovati instalatersku firmu. Kompleti su napravljeni sa idejom "uradi sam".

Gotove komplete i podatke o FreezeTec® grejnom kablu možete naci na jedno mestu.

Sve vrste cevi mogu se izlagati zagrevanju, kako metalne (čelične, bakarne, od livenog gvožđa), tako i one od veštačkih materijala (plastike). Grejni kablovi mogu se postavljati na cevi koje se nalaze van ili unutar zgrada, kao i one u zemlji.

Proračun gubitaka i odabir odgovarajućeg FreezeTec® grejnog kabla

Grejni kabl za cevi
Zavisnost toplotnih gubitaka od prečnika cevi i debljine izolacije

Da bismo odabrali odgovarajući kabl neophodno je najpre odrediti toplotne gubitke koji zavise od: promera cevovoda, vrste i debljine toplotne izolacije temperature tečnosti van cevovoda (temperature održavanja) minimalne temperature okruženja. Obično se temperatura od +5°C smatra temperaturom održavanja, odnosno temperatura od -25°C za minimalnu temperaturu okruženja.

Ako na osnovu svega navedenog, uzmemo u obzir debljinu izolacije od 10 do 40mm, ∆T30°C je temperaturna razlika između temperature održavanja i minimalne temperature okruženja, u tom slučaju možemo koristiti tabelu desno i odabrati odgovarajući grejni kabl.

Prilikom odabira grejnih kablova za grejanje cevi, neophodno je znati kako ćete pozicionirati grejne kablove na samoj cevi, jer se grejni kablovi mogu postaviti duž cevovoda: jedan prolaz duž cevi, više prolaza duž cevi i spiralno - više infomacija o postavljanu grejnih kablova na cevima i cevovodima.

PRIMER 1. Cev od jednog cola u Beogradu (najniža temperatura -25°C)

Ledenice, oluk, led, sneg

1 x metalna cev - 10m dužina - Ø25mm (1 col) - izolacija Armaflex 12mm (0,035W/mk)

Na osnovu tabele, uzimamo vrednosti iz četvrte kolone -10,2W/m, odnosno jedan prolaz FreezeTec grejnog kabla - 10m cevi x 1 prolaz = 10m x 1 = 10m

Na osnovu izračunate dužine potrebnog grejnog kabla za zaštitu cevi od smrzavanja, iz tabele gotovih proizvoda (FreezeTec®) potrebno je naručiti grejni kabl - FreezeTec® 12/10 - 12W/m, 10m, snage 120W.

Za postavljanje kabla je potrebno upotrebiti samolepljivu aluminijumsku traku, više informacija na instalacioni materijalima, prednost FreezeTec® grejnog kabla je u tome što termostat nije potreban, jer on ima integrisan termostat u grejnom kablu. Sva uputstva za postavljanje grejnih kablova možete preuzeti sa sajta - dokumentacija.

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori