Popust za vaskrs

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Oluci i krovovi

Pišite nam - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Oluci i krovovi

 

Troškovi koji nastaju zbog oštećenih oluka i krovova veći su od troškova ugradnje našeg grejnog sistema...

Grejanje oluka i krovova

Zaštitom oluka od snega i leda, zaštitili ste Vas, prolaznike i Vaš džep...

Grejanje oluka

Veoma je bitno zaštiti Vaše krovove i oluke, jer gomilanje snega i leda na njima može prouzrokovati mnogobrojne štete npr. krov može početi da prokišnjava, može doci do pucanja oluka ali i do pada od težine itd. Najbitnije je zaštiti Vas i eventualne prolaznike od oštrih i veoma opasnih ledenica koje se na taj način stvaraju. Troškovi koji nastaju zbog oštećenih oluka i krovova veći su od troškova ugradnje našeg grejnog sistema.

Grejanje oluka

Da bismo osigurali efikasno delovanje grejnog sistema instalirana snaga treba da se kreće u okviru granica prilazanih u tabeli. Oluci i odvodne cevi od 20 do 60W/m, krovni oluci veće širine od 30cm 200 do 300 W/m2, ivice krovova oko 200W/m2, deo krova koji se nalazi van fasade oko 300w/m2 - više informacija o klimatskim zonama.

U klimatskom pojasu gde su zime blage, moguće je u olucima ili odvodnim cevima (sa prečnikom manjim od 12cm) postavljati pojedinačne grejne kablove. Dok u oblastima s puno snežnih padavina, zagrevanje samih oluka i odvodnih cevi ne garantuje da će sneg i ledenice biti potpuno uklonjeni. Potrebno je zagrevati i ivice krova na spoju sa olukom.

Naš sistem zaštite od snega i leda sprečava:
- sakupljanje snega i leda na krovovima
- smrzavanje vode u olucima i odvodnim cevima (vertikalama)
- oštećenja fasade i prodiranje vode unutar zgrada i formiranje vlage
- formiranje ledenica

Za zagrevanje oluka treba upotrebiti kablove sa plaštom otpornim na UV zračenje:

VCDR grejni kablELEKTRA VCDR20 grejni kablovi su gotovi setovi. Sastoje od grejnog kabla snage 20 W/m koji je završen sa 4,0 m dugim napojnim kablom (hladan kraj). Prilikom projektovanja sistema za grejanje oluka i krovova, potrebno je izračunati potrebnu snagu i dužinu kabla i odabrati odgovarajući prema tabeli već gotovih kompleta ili prvi veći kabl od ponuđenih. Sistem grejanje pomoću ELEKTRA VCDR20 zahteva odgovarajuće  temperaturne kontrolere - termostate. Namenjeni su da se koriste u sistemima zaštite od snega i leda  bez obzira na veličinu instalacije.

SelfTec grejni kablELEKTRA SelfTec ® samoregulirajući grejni kabl je dosputan na kalemu i može prilagoditi tačnoj dužini oluka ili ivice krova koje direktno odgovaraju projektovanom sistemu, završetak je standardno sa 3,0m napojnim kablom (hladan kraj). ELEKTRA Selftec samoregulirajući grejni kablovi podešavaju svoju snagu grejanja u skladu sa spoljnom temperaturom odnosno temperaturom ambijenta.

Montaža grejnih kablova se vrši pomoću odgovarajuće instalacione opreme (držača, sajli, instalacionih traka itd.). Upotreba montažnih traka omogućava održavanje odgovarajućeg razmaka (a-a) između grejnih kablova. Grejni kablovi u odvodnim cevima pričvršćuju se pomoću posebnih držača. Ako je dužina kabla koji se instalira u vertikalni oluk prelazi 10m , potrebno je grejni kabl  pričvrstiti na čeličnu sajlu sa držačima.

Za upravljanje malim instalacijama treba koristiti termostate opremljene sa spoljnim sondama temperature.

Kada je reč o većim instalacijama, iz ekonomskih razloga se preporučuje upotreba ETOR2  ili  FCR termostata sa senzorom za temperaturu i vlagu, više o termostatima na posebnoj stranici.

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ

Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.

Grejni kablovi cena i on-line prodavnica

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori