Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Rampe

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Rampe

 

Grejanje rampi

Izlazak iz garaže koja je pod snegom i ledom je opasna avantura...

Bezbedan izlazak iz garaže...

Grejanje rampi

Da li Vam je poznat prizor sa slike desno? Ako je to i Vaš problem, mi Vam možemo pomoći da jednostavno očistite sve prilaze kući dok lagano pijete jutarnju kaficu. Ukoliko imate garažu i ulazak u istu je pod nagibom, biće izuzetno teško isparkirati Vašeg ljubimca, da bude bezbedno i bez posledica, ako je tokom noći napadao sneg.

Ugradnjom grejnih kablova na rampu ili parkiralište uvek ćete bezbedno isparkirati auto i uvek će te imati čistu situaciju. Naš sistem zaštite od zamrzavanja je dugotrajan i efikasan.

Rampu je moguće grejati celom površinom ili samo kolotrag, razlika je samo u instaliranoj snazi. Ako je u pitanju cela površina potrebno je ~220W/m2, kod kolotraga ~250-300W/m2 zbog manje aktivne površine.

Max. spoljna temperatura Potrebna snaga [W/m2]
do - 5°C 200
- 5°C do - 20°C 300
- 20°C do - 30°C 400
od -30°C 500

VCD 25 Grejni kabl

Zbog smanjenja instalirane snage, rampe velikih dužina uglavno se greju samo u predelu kolotraga. Bitno je napomenuti da se kablovi postavljaju uvek u smeru nagiba tj. po dužoj strani, jer je tako lakše nanošenje materijala (betona). Jer u suprotnom može doći do rasturanje forme, samim tim i nepravilne montaže.

Rampe velike dužine su uglavnom podeljene tj. postoje diletacije koje se moraju isplanirati u projektovanju jer grejni kabl ne sme i ne može prelaziti kroz spoj dve površine. Za otapanje staza i prolaza koriste se grejni kablovi jednostrano napajani VCD25 (snage 25W/m).

Grejanje rampi Grejanje rampe dve staze kolotraga

S obzirom da naše podneblje ima umerenu kontinentalnu klimu i da su zime toplije potrebno je i do 25% manje instalirane snage odnosno ~220W/m2. Jedino planinski krajevi u našoj zemlji su izuzeti u ovom slučaju - više informacija o klimatskim zonama.

Kod velikih rampi kao i velikih parkirališta gde je veća instalirana snaga, grejanje se može rasporediti po zonama, radi rasterećenja napajanja i lakšeg rada sistema. Preporuka za upravljanje velikim sistema je kontroler (termostat) ETOG zbog većeg broja izlaza i boljeg načina regulacije sistema zaštite od snega i leda. ETOG radi jedino kad postoji mogućnost da dodje do ledjenje i snega jer poseduje sondu koja meri temperaturu i vlažnost.

Sistemom zaštite od snega i leda u zavisnosti od veličine i instalirane snage, moguće je upravljati pomoću termostata sa sondom temperature i vlage ili pomoću termostata sa sondom temperature. Potpuna automatika pomoću termostata sa detekcijom vlage i temperature se uglavnom koriste za veće sisteme.

JEDNA OD NAŠIH MNOGOBROJNIH INSTALACIJA - PRE I POSLE

(Beograd, Strumička ulica, mart 2010. godine - postavljanje kablova, februar 2012. godine. - rampa bez snega)

Grejanje rampe

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko zelite da grejete stazu ili prolaz do kuće i zelite tačan proračun snage i opreme pozovite naše stručnjke na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet i preporuku.

Grejni kablovi cena i on-line prodavnicaFacebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a