Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Grejanje oluka i krovova

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Grejanje oluka i krovova

Samoregulirajući grejni kabl sa UV zaštitom posebno konstruisani za grejanje oluka, slivnika, krovova i vertikala

Grejanje oluka SelfTec

ELEKTRA SelfTec® samoregulirajući grejni kabl je dosputan na kalemu i može prilagoditi tačnoj dužini oluka ili ivice krova koje direktno odgovaraju projektovanom sistemu, završetak je standardno sa 3,0m napojnim kablom (hladan kraj). ELEKTRA Selftec® samoreguliraju grejni kablovi podešavaju svoju snagu grejanja u skladu sa spoljnom temperaturom odnosno temperaturom ambijenta.

Prilikom projektovanja sistema za grejanje oluka i krovova, potrebno je izračunati potrebnu snagu i dužinu kabla i odabrati odgovarajući grejni kabl. SelfTec® grejni kabl ima jednu veliku prednost jer se može isporučiti u tačnoj dužini.

SelfTec® sa napojnim kablom dizajniran je za uradi sam instalaciju na kratkim segmentima oluka, vertikala, ili drugim mestima ugroženim od snega i leda koji zahtevaju hitnu intervenciju. Kabl ne zahteva instalaciju kontrolera temperature, ali zahteva ugradnju prekidača kojim će korisnik da uključi sistem za vreme padavina i držati ga uključenog sve dok se kompletan sneg ne ukloni. Kada projektujete sistem odredite tačnu dužinu i naručite odgovarajući set.

Prednosti samoregulirajućih grejnih kablova:

SelfTec grejni kabl
  • Moguće je sečenje kabla direktno u zavisnosti od zahteva objekta, da bi postigli odgovarajuću potrebnu dužinu (max. dužina kabla 110m). Ova opcija obezbeđuje da dužinu kabla prilagodite potrebama grejanog elemementa u fazi instalacije
  • Ukrštanje kablova je moguće
  • Smanjenje spoljne temperature automatski će povečati izlaznu snagu kabla po pravoj datoj na grafikonu.
Odabir potrebne snage grejača zavisi od regionalnih klimatskih uslova, minimalne temperature okoline i intenziteta snežnih padavina.

U ponudi imamo 4 tipa samoregulirajućih grejnih kablova:Selftec grejni kabl

Proračun potrebne snage na osnovu tabele ispod


Potrebna snaga [W/m2]
Temperatura ambijenta > -5°C -5°C do -20°C -20°C do -30°C < -30°C
Oluk horizontalni 20 W/m 20 do 60 W/m 20 do 60 W/m 60 W/m
Oluk vertikalni 20 W/m 20 do 40 W/m 20 do 40 W/m 40 W/m
Krovne uvale 200 W/m2 200-300 W/m2 250-350 W/m2 350 W/m2
Ivice krova ~150 W/m2 ~200 W/m2 ~250 W/m2 ~300 W/m2
Krov van gabarita zgrade ~250 W/m 2 ~300 W/m2 ~350 W/m2 ~500 W/m2

Vrednosti u gornjoj tabeli odnose se na oluke prečnika 100-125mm. Oluci večeg prečnika zahtevaju 20W/m veću izlaznu znagu. Ravni krovovi, ili kada krovovi imaju ugrađene snegobrane koji prouzrokuju nagomilavanje snega i zahtevaju povećanje potrebne snage u proseku 15%.

PRIMER 1. Kuća u Beogradu (najniža temperatura -15°C)

Ledenice, oluk, led, sneg

1 x Horizontalni oluk - 8m dužina - 12cm širine
2 x Vertikalni oluk - 3m visina - Ø12cm

Na osnovu tabele i temperature Beograda, uzimamo vrednosti iz druge kolone - 40W/m i za horizontalni i vertikalno oluk, odnosno jedan prolaz samoregulirajućeg grejnog kabla - (8m hor. + 6m vert.) x 1 prolaza = 14m x 1 = 14m

Na osnovu izračunate dužine potrebnog grejnog grejnog kabla za zaštitu oluka od snega i leda, potrebno je naručiti samoregulirajući grejni kabl SelfTec®PRO 20/14 - 20W na +10°C, 14m, nominalna snaga 280W, max. snaga 500W.
Za postavljanje kabla je potrebno upotrebiti montazni materijal, kao i odabrati odgovarajući termostat za upravljanje sistemom. Sva uputstva za postavljanje grejnih kablova možete preuzeti sa sajta - dokumentacija.

Jedan od mnogobrojnih sistema zaštite oluka od snega i leda

Investitor Delta Inženjering, Beograd - kompletno grejanje svih oluka, slivnika i vertikala - jul 2011. godine

Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova
Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova
Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova Grejanje oluka i krovova
NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori