Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Antene

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Antene

Antenski stubovi, tornjevi i antene...

Za ispravno funkcionisanjanje satelitskih komunikacija i prenosa signaka od izuzetnog je značaja da na antenama i na antenskim stubovima nema snega i leda...

Grejanje antena i antenskih stubovaSneg koji se zadržava stvara led na tanjirima satelitskih antena, antenskim stubovima i potpornim antenskim konstrukcijama, često uzrokuje oštećenja na uređajima ove vrste. Upotreba grejnih kablova uspešno sprečava negativne posledice zime.

Za grejanje antena se upotrebljavaju ELEKTRA VCD17  ili ELEKTRA VCDR20 grejni kablovi izlazne snage 17W/m odnosno 20W/m. Po standardima koji važe u Evropi potrebno je 300W instalirane snage po kvadratu da bi se vršilo otapanje snega i leda. S obzirom da naše podneblje ima umerenu kontinentinentalnu klimu i da su zime toplije potrebno je i do 25% manje instalirane snage odnosno oko 250W/m2. Jedino planinski krajevi u našoj zemlji su izuzeti u ovom slučaju - više informacija o klimatskim zonama.

Za male površine tj. male satelitske antene najbolje je koristiti samogerulirajući (inteligentini) grejni kabl SelfTecPRO,za koji nije nužno neophodan termostat iako se isti preporučuje, lako se montira, može da se isporući u tačnoj dužini, ali više o njima na posebnoj stranici.

Na tanjirima satelitskih antena kablovi se postavljaju na spoljnoj (isturenoj) površini. Na antenskim stubovima, kablovi se uvijaju spiralno oko stuba ili se postavljaju uzdužno, u zavisnosti od promera stuba. Kablovi se pričvršćuju samolepivom aluminijumskom trakom koja ujedno i osigurava provođenje toplote s kabla na element koji on zagreva.

Termostati

Za upravljanje instalacijom treba upotrebiti termostate sa senzorom za merenje spoljne temperature. Preporučuju se termostati koji su namenjeni za instaliranje na DIN šinu: ELEKTRA ETN4-1999 ili ELEKTRA ETV1991.


Jedna od mnogobrojnih zaštićenih antena SBB u Srbiji

SBB Beograd, Srbija - zaštita od snega i leda Uplink antene pomoću samoregulirajućeg grejnog kabla SelfTec - decembar 2005. godine

Grejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubova Grejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubova Grejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubova Grejanje antena i antenskih stubovaGrejanje antena i antenskih stubova
NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.


Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a