Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Grejanje rezervoara

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Grejanje rezervoara

Veoma je važno održavati minimalnu temperaturu rezervoara da se spreči zamrzavanje vode ili drugog fluida...

Industrijski rezervoari...

Grejanje rezervoara

Grejni kablovi koriste se za sprečavanje smrzavanja rezervoara s vodom, a samim tim i zadržavanje minimalne temperature koja tehnološkim procesom nastaje u rezervoarima s vodom, glukozom i drugim supstancama. Upotrebom grejnih kablova omogućuje se čuvanje odgovarajuće temperature i žitkosti tih supstanci. Kablovi se koriste i za zagrevanje silosa sa žitom, silosa za skladištenje šećera i sl.

ELEKTRA VCD grejni kablovi se ne mogu koristiti za rezervoare u kojim se temperatura povremeno može popeti iznad 65°C, kao i na mestima gde kabl može doći u dodir s uljima, hemikalijama i sl.

Da bismo odabrali odgovarajuće grejne kablove neophodno je prethodno odrediti gubitak toplote za određeni rezervoar. Toplotni gubici, između ostalog, zavise od dimenzija rezervoara, vrste i debljine toplotne izolacije kao i temperature održavanja i okruženja.

Kablovi moraju biti pričvršćeni za rezervoar pomoću ELEKTRA TME montažne trake. Nakon pričvršćivanja, grejni kabl treba oblepiti po celoj dužini aluminijumskom samolepljivom trakom koja potpomaže preuzimanje toplote iz kabla i olakšava prenošenje toplote u rezervoar - kompletna ponuda montažnog materijala.

Osim toga aluminijumska traka sprečava utiskivanje grejnog kabla u termoizolaciju i na taj način ga štiti od eventualnog pregrevanja.Treba obratiti pažnju na to da kablovi ne prelaze preko oštrih ivica, međusobno se ne ukrštaju ili ne dodiruju. Pri postavljanju grejnih kablova treba imati na umu da minimalni luk savijanja iznosi 3,5 spoljnog promera kabla.

Za upravljanje grejnom instalacijom rezervoara koriste se termostati sa eksternom sondom, koja se postavlja na zid rezervoara. U ponudi imamo veliki broj termostata - više o termostatima.

Najveća i jedina ovakva referenca u Srbiji

US Steal Srbija, Šabac - kompletno grejanje splinklerske mreže i 2 rezervoara od 500.000L - jul 2008. godine

Grejanje rezervoara U.S Steal Grejanje rezervoara Zaštita rezervoara od zamrzavanja
Grejanje rezervoara Grejanje rezervoara U.S Steal Grejanje rezervoara Grejanje rezervoara
NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori