Popust za vaskrs

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Hladnjače

Pišite nam - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Hladnjače

Zaštita tla i temelja od zamrzavanja...

Rovex Zaštita temelja hladnjačaNiska temperatura održavanja u hladnjačama uzrokuje smrzavanje temelja i zemljišta ispod površine poda, što onda dovodi do deformisanja poda i uništavanja temelja. Ovu pojavu moguće je sprečiti primenom grejnog sistema ispod površine poda.

Zavisno od temperature koja se održava van hladnjače i od debljine i vrste izolacije, koristi se snaga od 15 do 20W/m2. Izlazna snaga grejnih kablova ne bi smela prelaziti 10W/m.

Razmak između kablova ne sme biti veći od 50cm.Za zaštitu temelja i poda od smrzavanja koriste se VCD10 jednostrano napajani grejni kablovi.

Postavljanje grejnih kablova

Grejne kablove treba postaviti ispod podne toplotne izolacije i na taj način sprečiti prodiranje niske temperature u tlo.

Grejni kablovi mogu se postaviti u ravnajući sloj i na ravnajući sloj u sloj peska.

Zaštita temelja hladnjača
Ugradnja grejnih kablova u sloj betona
Zaštita temelja hladnjača ugradnja u pesak
Ugradnja grejnih kablova u sloj peska

Ako se grejni kablovi postavljaju u ravnajući sloj treba imati na umu da oni ne smeju presecati dilatacijske kanale. Broj kablova treba da bude jednak broju polja na koja dilatacijski kanali dele ravnajući sloj.

Zaštita ulaznih vrata

zaštita od leda vrata hladnjačeUlazna vrata hladnjača izložena izložena su velikim temperaturnim razlikama unutar i van zamrzivača. Kada se vrata često otvaraju i zatvaraju, u kliznom kanalu ili na mestima zatvaranja može se formirati voda i zamrznuti. Led može da naraste s vremenom i utiče na kretanje vrata , sprečavajući otvaranje ili zatvaranje vrata.

REŠENJE

Da biste sprečili stvaranje leda, ugradite samoregulirajući grejni kabl Selftec na okvir vrata iza vrata. Samoregulacijski grejni kabl je savršeno rešenje za zaštitu od zamrzivačkih vrata od zamrzavanja. Kabl je polupleksibilan i specijalno dizajniran za zaštitu od smrzavanja. Automatski će podesiti izlaz toplote na osnovu uslova okoline i nikada ne prelazi određenu naznačenu temperaturu, najčešće 65 °C. Samoregulirajući kabl Selftec ima uzemljenje i siguran je za rad, zaštitni spoljni omotač otporan je na vlagu i većiniu hemikalija za bezbrižno korištenje.

Više o Selftec samoregulirajućim kablovima možete videti ovde >>

Kontrola i upravljanje

TermostatiZa upravljanje koriste se termostati opremljeni senzorom za merenje  temperature poda ETN4-1999 ili ETV1991.

Instalacija zaštite u hladnjačama

hladnjače radni i rezervni kablInstaliranje grejanja u hladnjači izvodi se na isti način kao i podno grejanje prostorija. Zbog mogućih oštećenja, preporučljivo je postaviti dva međusobno nezavisna sistema (jedan do drugog), što znači-osnovni i rezervni, s obzirom na to da pristup grejnim instalacijama za vreme eksploatacije hladnjače nije moguć.
Senzor za temperaturu treba instalirati u zaštitne cevi jer to omogućuje njihovu nesmetanu zamenu u slučaju oštećenja.

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.

Grejni kablovi cena i on-line prodavnica

rovex prodavnica
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori