Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Termostati za sistem zaštite od snega i leda

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Termostati za sistem zaštite od snega i leda

 

VREMENSKE PRILIKE NE MOŽEMO MENJATI - ALI MOŽEMO KONTROLISATI NJIHOVE POSLEDICE

KONTROLA SISTEMA ZA ZAŠTITU OD SNEGA I LEDA

ELEKTRA u ponudi ima sisteme koji sprečavaju zadržavanje snega i leda na krovovima, u olucima, odvodnim cevima, na prilazima, putevima, stepeništima, terasama, vijaduktima, mostovima, itd.

Za pravilan i energetski efikasan rad sistema za zaštitu od snega i leda potrebno je sistem na vreme uključiti da bi se sprečilo gomilanje snega i leda na površinama koje se štite i na vreme isključiti da ne trošite  ne tako malu količinu energije koja košta uzalud. U zavisnosti od veličine sistema Rovex inženjering nudi široki dijapazon rešenja kada je upravljanje i kontrola rada sistema zaštite u pitanju. Od jednostavnog prekidača kada su mali kućni sistemi na terasama u pitanju, preko poluautomatskih sistema sa prekidačem i termostatom kada su u pitanju sistemi snage do 3kW, do potpuno  automatskih sistema sa jednim ili više senzora vlage i temeperature za sisteme veće snage.

AUTOMATSKI SISTEMI ZA ZAŠTITU OD SNEGA I LEDA

Da bismo eliminisali negativne posledice uzrokovane naglom promenom vremenskih uslova najbolje je upotrebiti mikroprocesorski regulator sa senzorima za temperaturu i vlagu koji automatski prepoznaju  i reaguju na vremenske uslove. Mikroprocesorski regulatori ETO2 i FC drže grejni sistem u stanju pripravnosti  i tako eliminišu svaku vrstu opasnosti uključivanjem sistema upravo onda kada je to potrebno.Mikroprocesorski sistem detektuje da je spoljnja temperatura ispod nivoa zadate i da su se pojavile padavine bez obzira na tip padavina  (sneg, kiša, ledena kiša...) i ukljucuje grejne kablove koji ne dozvoljavaju stvaranje naslaga snega ili leda.

POLUAUTOMATSKI SISTEMI ZA ZAŠTITU OD SNEGA I LEDA

ETN4 termostat
 
ETV termostat
 
ETI termostat
 
RT821 termostat
 

Za manje sisteme snage do 3kW i posebno ako se radi o individualnom objektu moguće je koristiti  sisteme koji se kontrolišu samo termostatom. Termostat detektuje spoljnju temperaturu i daje uslov za uključenje sistema za zaštitu. Korisnik sistema na osnovu vremenske prognoze ili vlastitog iskustva uključuje prekidač i omogućava rad sistema za zaštitu od snega i leda. Kada prestanu uslovi za led i sneg i kada temperatura poraste iznad zadate, termostat isključuje sistem i štedi energiju.U zavisnosti od mesta na kojem se primenjuje sistem mogu se koristiti termostati za montažu na DIN šinu ETN4, ETV, ETI kao i standardni sobni termostati sa spoljnom sondom ETS.

Radi efikasnosti sistema nudimo čitav niz senzora vlage i temperature prilagođenih nameni. Senzor za detekciju vlage i temperatre u podu ETOG za sisteme zaštite staza, trotoara, stepeništa, kolskih rampi, mostova itd. Senzor za detekciju vlage ETOR za zaštitu krovova i oluka.


INSTALACIJA

ETO2 u ormanu
 
FC u ormanu
 

Instalacija regulatora uobičajno se vrši u odgovarajućem razvodnom ormanu opremljenom sa ostalom sigurnosnom opremom (FID sklopka, osiguraći, sklopke itd..). Do razvodnog ormana  treba sprovesti hladne krajeve grejnog kabla ili grejne mreže, kao i kabl temperaturnog senzora.

Uz pravilno instaliran sistem možete mirno da sačekate zimu.

Zahvaljujući dobro odabranom termostatu za sisteme zaštite od snega i leda možete uštedeti veliki broj kilovata!!!

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a