Popust 10% za vaskrs

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Fiksiranje grejnih kablova u olucima i na ivicama krovova

Pišite nam - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Fiksiranje grejnih kablova u olucima i na ivicama krovova

Pomoću montažnog materijala lako i jednostavno se mogu montirati grejni kablovi u oluke, slivnike i krovove

U oluke i vertikale se uglavnom instalira i postavlja u dva prolaza, kao što je prikazano na slikama ispod. U olucima i vertikalama prečnika do 12cm širine i u klimatskim zonama sa umerenim zimama (primorska područja) kabl se može postaviti jednostruko (više o proračunu).

OLUCI

Grejni kablovi se mogu fiksirati u oluka na dva načina : sa odstojnicima ili čeličnim užetom za horizontale sa odstojnicima.

Odstojnici za horizontale Grejanje oluka

VERTIKALE

U vertikalama kablovi se pričvrščuju sa odstojnicima. U slučaju da dužina kabla prelazi 12m onda je potrebno koristiti čelično uže sa odstojnicima. Odstojanje između držača ne sme da prelazi 40cm.

Odstojnici za vertikale Grejanje oluka

IVICA KROVA

Grejanje oluka

U regionima sa velikim intenzitom snežnih padavina, grejanje samo oluka i vertikala ne mogu obezbediti kompletno uklanjanje snega i ledenica.

Potrebno je grejati ivicu krova neposredno uz oluk, u širini od oko 50cm i čitavo područje krova koje se nalazi izvan spoljnih gabarita objekta.

Grejni kablovi se moraju fiksirati za površinu krova sa držačima sa površinskom zaštitom legurama bakra ili titanijum cinka.

Ukoliko je krov pokriven metalnim pločama držači se mogu: zalepiti za površinu krova, pričvrstiti zakovicama i taj deo izolovati i okačiti na izolovanu sajlu.

Ukoliko je krov prekriven crepom držači se mogu, pričvrstiti za lajsne ili pričvrstiti čelično uže (sajlu) između rogova.

Grejanje oluka Grejanje oluka
NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori