Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Grejanje sportskih terena

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Grejanje sportskih terena

Druga sporedna stvar - fudbal se igra tokom cele godine, da bi zaštiti teren on propadanja kao i sačuvali omiljene igrače od povreda, važno je imati grejanje ispod terena...

Sportski tereni i stadioni...

Grejanje sportskih terena

Upotreba ELEKTRA grejnih kablova za grejanje sportskih terena omogućuje njihovo korišćenje tokom cele godine. Zagrevanje pozitivno utiče na korenje trave i povećava njenu otpornost na čestu upotrebu.

U zavisnosti od klimatskih uslova instalirana snaga trebalo bi da iznosi 50 do 120W/m2. Manja snaga se upotrebljava kada je teren (za vreme mrazeva, snežnih padavina i dugotrajnih kiša) prekriven folijom. Folija je najčešće izrađena od polietilena visoke gustine (HDPE) i dodatno je pričvršćena mrežom od staklenih vlakana. Korišćenje folije skraćuje vreme potrebno za zagrevanje travnjaka i sprečava prekomerno nakupljanje snega pa olakšava održavanje odgovarajuće vlage travnjaka.

Grejni sistem za igralište ne zahteva izgradnju dodatne električne instalacije i posebne transformatorske stanice jer je moguće iskoristiti postojeću instalaciju za osvetljavanje igrališta. U tom slučaju grejni kabl i sistem rasvete mogu se naizmenično uključivati.

Rasveta se upotrebljava samo za vreme trajanja fudbalske utakmice. Isključivanje grejne instalacije na svega nekoliko sati neće uzrokovati ponovno smrzavanje travnjaka s obzirom na visok stepen toplotne inercije.

Tipovi i vrste grejnih kablova

Grejanje sportskih terena

Za grejanje sportskih terena koriste se jednostrano napajani ELEKTRA VCD grejni kablovi izlazne snage 25W/m.

U skladu s propisima FIFA, fudbalsko igralište treba da bude sledećih dimenzija: širine 45 do 90 metara i dužine od 90 do 120 metara. Prosečno igralište (105m x 68m = 7140m2) zahteva snagu od 360 -860 KW, što je jednako snazi osvetljenja na stadionu.

Instalacija za zagrevanje sportskog terena obično je podeljena po sekcijama. Svakom sekcijom treba upravljati nazavisno, pomoću posebnog termostata (npr. ELEKTRA ETV1991 ili ELEKTRA ETN1441) sa senzorom smeštenim u sloju korenja trave.

Kablovi treba da budu postavljeni u sloj peska , na dubini oko 25-30 cm ispod površine trave, pričvršćeni za montažnu mrežu ili ELEKTRA TME montažnu traku, pogledajte sliku preseka desno. Na toj dubini grejni kablovi su zaštićeni od mehaničkih oštećenja pri naknadnoj konzervaciji i eventualnoj izmeni travnjaka tako da osigurava ravnomeran raspored temperature u sloju korenja trave. Razmak između kablova rebalo bi da iznosi oko 25cm, u zavisnosti od dogovorene izlazne jedinične snage ili od tipa kabla.

Održavana temperatura treba da iznosi oko +10°C. Takva temperatura osigurava optimalne uslove za rast trave i ne pregreva njeno korenje. Grejni kablovi se obično postavljaju duž kraće strane igrališta, tako što se napojni kablovi izvode na jednom kraju i provode u kablovski kanal u koji se dovodi napajanje.

NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori