Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Fiksiranje grejnih kablova na cevima, cevovodima i ventilima

Akcijske cene Elektra - Rovex inženjeringPopust 10 za Norveške radijatore - Rovex inženjeringKupite podno zaštitu od snega i leda - Rovex inženjering

Fiksiranje grejnih kablova na cevima, cevovodima i ventilima

Pomoću montažnog materijala lako i jednostavno se mogu montirati grejni kablovi na cevi i cevovode...

Nakon odabira odgovarajućeg grejnog kabla, potrebno je postaviti iste na cevi i cevovode. Na slikama ispod možete videti kako se postavljaju grejni kablovi na metalne i plastične cevi, na ventile i spojeve cevi, kako se postavlja SelfTec grejni kabl kao i 2 načina kako se postavljaju grejni kablovi.


METALNA CEV

Fiksiranje grejnih kablova na metalnim cevima

Grejni kablovi treba da budu pričvršćeni za cevovod na svakih 30-50cm, pomoću samolepljive montažne trake (preporuka TESA širine 50mm), da bi lakše fiksirali grejni kabl na cev, potrebno je cevi očistiti od prašine i prljavštine. Ne smeju se koristiti žice, jer one mogu oštetiti kabl.

Kada je grejni kabl pričvršćen, potrebno je isti po celoj dužini oblepiti aluminijumskom trakom (min. debljine 0,06mm, širine oko 50mm) koja olakšava prijem toplote iz kabla kao i prenošenje toplote na cevovod. Osim toga, aluminijumska traka sprečava utiskivanje kabla u termoizolaciju i samim tim ga štiti od eventualnog pregrevanja.


PLASTIČNA CEV

Fiksiranje grejnih kablova na plastičnim cevima

Što se postavljanja tiče, sve je isto kao i kod metalne cevi, samo što je potrebno pre postavljanja grejnih kablova cev oblepiti sa aluminijumskom trakom. Ona poboljšava prenošenje toplote i štiti cev od zagrevanja na pojedinim mestima.


VENTILI I SPOJEVI

Fiksiranje grejnih kablova na ventilima i spojevima

Pri postavljanju grejnih kablova treba voditi računa da kablovi ne prelaze preko oštrih ivica, da se ne dodiruju ili ukrštaju. Zato se posebno mora voditi računa kad se grejni kablovi postavljaju na vetilima i spojevima između dve cevi. Minimalni luk savijanja iznosi 3,5D (D je promer spoljnog kabla).


DUŽ CEVI ILI SPIRALNO

Fiksiranje grejnih kablova duž cevi ili spiralno

Senzor temperature treba postaviti između susednih segmenata (namotaja) grejnog kabla i na gornji deo cevi. Senzor treba da bude na samoj cevi i da bude precizno obavijen trakom. U ponudi imamo termostat ETI-1522 koji služi samo za ovu primenu, jer imaju sonde za na cev. Termostat nije neophodan kad koristite ELEKTRA FreezeTec ili SelfTec grejne kablove.

Hladni krajevi kabla dovode se ili u spojnu kutiju ili neposredno u rasklopnu kutiju. Spoj koji povezuje grejni kabl sa hladnim krajem mora biti na zagrevanoj cevi.

Grejni kablovi se mogu postaviti na više načina, ali najčešći načini su uzduž cevi ili spiralno oko cevi. Samo je bitno voditi računa da se grejni kablovi ne dodiruju, izuzev SelfTec grejnog kabla.


SELFTEC SAMOREGULIRAJUĆI GREJNI KABL

SelfTec samoregulirajući grejni kabl

Jedna od najvećih prednosti ELEKTRA SelfTec samoregulirajućeg grejnog kabla je to što se može dodirivati, ukrštati i slično jer kabl ne može da pregori. Samim tim je njegova montaža daleko jednostavnija. Na kraćim cevima, čak nije potrebno koristiti ni termostat.


NAŠA PODRŠKA I POMOĆ
Ukoliko želite da grejete rampu, zaštitite cev od pucanja ili grejete oluke da ne dođe do prokišnjavanja - pozovite naše stručnjake na telefon 011/311-52-08 i zatražite BESPLATAN savet, kao i preporuku potrebne opreme.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a