Popust za vaskrs

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Podno grejanje sa grejnim folijama

Extra ponuda kompleti - Rovex inženjeringKupite podno grejanje odmah - Rovex inženjering

Podno grejanje sa grejnim folijama

Menjate stari pod, planirate da ugradite laminat a već ste uradili ravnajući sloj, nemate dovoljno mesta, ovaj vid grejanje je idealan za Vas.

Grejna folija

PREDNOSTI PODNOG GREJANJA

 • koristite prirodnu lepotu drvenog poda
 • uvek imate topli pod i zimi i leti
 • grejanje je ne vidljivo i ne zauzima prostor
 • minimalno podizanje nivoa poda - 0,6mm
 • ne zahteva održavanje
 • nema dizanja prašine i ne troši kiseonik
 • jednostavna i potpuno suva instalacija
 • optimalna instalirana snaga, i do 50% manje nego sa vodenim grejanjem
 • niskotemperaturno grejanje, folija se greje na 40-50°C
 • energetski efikasno grejanje
 • životni vek preko 30 godina

Ovo su samo neke od prednosti podnog grejanje sa grejnim folijama koje će Vas uveriti da su grejne folije pravo rešenje za ekonomično i komforno grejanje.

PODNO GREJANJE ISPOD LAMINATA I DRVENIH PODOVA

Laminat podno grejanje

Drveni podovi, a naročito laminati su u novije vreme veoma popularni, ali oni su hladni i neprivlačni posebno u zimskim mesecima. Problem hladnih laminantnih podova ne postoji više. Naša revolucionarna grejna folija može se instalirati direktno ispod laminata. Grejna folija je brz i efikasan sistem grejanja koji u većini slučajeva može da zameni konvekcione tipove grejanja kao što su TA peći, radijatore ili grejalice.

Grejanje grejnom folijom nije novo u svetu i koristi se u Švedskoj, Engleskoj, Americi i drugim skandinavskim zemljama već više godina u nazad, a postaje sve popularnije i u drugim razvijenim zemljama. Grejanje grejnom folijom može biti samostalno ili dopunsko grejanje u Vašem stanu i kući. Da li će se grejna folija koristiti kao osnovno ili dopunsko grejanje zavisi od raspoloživog prostora u Vašem podu i termičkoj izolaciji.

U 99% slučajeva kada raspoloživa grejna površina čini pretežni deo prostora i imate dobru termičku izolaciju Vaše sobe, ovaj sistem grejanja može koristit kao samostalan tokom čitave godine. Izuzetak, naravno čine prostori koji su loše izolovani ili prostorije gde je grejna površina veoma mala u odnosu na ukupnu površinu koja se greje što može biti slučaj sa malim kuhinjama sa puno elemenata. U ovim slučajevima potrebno je u veoma hladnim zimskim danima izvršiti dogrevanje prostora.

Podno grejanje projektovanje grejne folije
Izmerite prostor koji pokrivate grejnom folijom
Podno grejanje postavljanje grejne folije
Odredite broj potrebnih folija i poredajte ih tako da se ne preklapaju
Podno grejanje postavljanje laminata
Postavite laminat iznad folije
Stručnjaci Rovex inženjeringa stoje Vam na raspolaganju za sve informacije i besplatan savet u vezi projektovanja i instalacije podnog grejanja. Jednostavno nas nazovite na 011-311-52-08 ili pošaljite zahtev na prodaja@rovex.co.rs.

POSTAVLJANJE I POVEZIVANJE GREJNE FOLIJE

Da bi podno grejanje trajalo dugo a vi imali kvalitetno grejanje, veoma je bitna montaža podnog grejanja, kao i postavljanje završnog sloja. Nepravilnim postavljanjem podnog grejanja, narušavate garanciju. Zato je bitno da se ispune tri uslova kako bi podno grejanje trajalo i funkcionisalo kvalitetno minimum 30 godina. 1) grejnu foliju postaviti pravilno prema uputstvu, 2) prilikom postavljanje laminata ili drvenog poda voditi računa da se podno grejanje ne ošteti i na kraju: 3) da se sve poveže prema uputstvu.

1. PODNO GREJANJE-TERMOIZOLACIJA 

Grejna folija montaža postavljanje izolacije

Na čist ravnajući sloj (betonsku košuljicu) prvo postavite termoizolaciju. Najčešće se za ove svrhe koristi Styrodur®C (ekstrudirani polistiren - XPS) tvrdo presovani stiropor, kako zbog svoje tvrtoće tako i zbog toplotnih koeficijenata. On je potpuno paronepropusan i može da podnese veliko opterećenje, što je dobro zbog nameštaja koji se nalazi na laminatu. Ako želite na termoizolaciju možete postaviti sunđer koji ste kupili uz laminat.

2. GREJNA FOLIJA - POSTAVLJNJE 

Grejna folija postavljanje

Prednodno na osnovu plana (nacrta) isprojektujemo grejnu foliju koja je potrebna za grejanje odnosno dogrevanje prostora. Grejna folija se seče na dobijenu dužinu i na isečene komade se postavljaju AMP konektori za povezivanje. Preko termoizolacije se slaže folija kako je to planom predviđeno. Konektore na foliju Vam možemo postaviti i mi ukoliko znate tačne dimenzije folije.

3. GREJNA FOLIJA - POVEZIVANJE

Grejna folija povezivanje konektora

Sad kada je folija postavljana, paralelno povežite sve komade grejne folije. Najbolje je da koristite licnaste žice različitih boja (braon i plava) određenog preseka (1.5 mm2 do 2kW odnosno 2,5mm2 do 3,6kW) žicu ubacite u konektor i dobro stegne sa običnim kleštima. Kad ste izvršili povezivanje kompletne grejne folije, kontakte (konektore) zaštite MASTIC/TESA izolir trakom. Najbolje je da povezivanje vršite uz samu ivicu zida i pomoću TESA samolepljive trake ih pričvrstite za postojeći pod radi lakšeg postavljanja laminata.

5. MONTAŽA TERMOSTATA I SONDE

Grejna folija montaža termostata

Izaberite odgovarajući termostat u skladu sa Vašim potrebama. U ponudi imamo više modela termostata pogodnih za podno grejanje sa grejnom folijom. Obavezno je da termostat ima podnu sondu. Više o termostatima pročitajte OVDE .
Preporuka su termostati koji imaju kombinaciju zidne sonde za regulaciju temperature i podne sonde kao limitera maksimalne temperature poda. Montažu termostata neka izvrši kvalifikovani električan na visini od 110-140cm,na zidu koji nije direktno izložen suncu ili drugim izvorima toplote.
Podnu sondu postavite u plastično gibljivo crevo i položite je minimalno 0,5m od zida ispod folije u sloj izolacije.Nikako nemojte polagati sondu direktno ispod folije bez zaštitnog creva.

6. GREJNA FOLIJA -HIDROIZOLACIJA

Grejna folija postavljanje hidroizolacije

Preko grejne folije postavite parnu branu (polietilen - PE) koja će služiti kao hidroizolacija. Ovo je neophodno za prostorije u kojima ima vode (npr. kuhinja, trpezarija, predsoblje itd.). Možete koristiti i standardnu PE foliju ali je preporuka da koristite folije koje se nalaze na tržištu. Na našem tržištu imate više proizvođača parnih brana kao npr Knauf, Wurth DB90, Isoflex itd. Vodite računa da parnu branu postavite sa preklopom u skladu sa uputstvima proizvodjača. Kad ste postavili hidroizolaciju praktično ste završili sa postavljanjem podnog grejanja, potrebno je još samo da ugradite i povežete termostat.

7. POVEZIVANJE TERMOSTATA

Grejna folija povezivanje termostata

Povezivanje termostata - grejne folije izvršite prema unapred definisanom planu. Sve segmente hrejne folije povežite paralelno i krajeve dovedite na termostat ukoliko ukupna snaga ne prelazi 3500W maksimalno. Pre priključenja na termostat obavezno proverite otpornost sistema koji se povezuje. Minimalni otpor folije na termostatu koji ima 16A izlaz mora biti veći od 15 Ω. Ukoliko je otpor manji izvršite povezivanje preko pomočnog relea.

8. ZAVRŠNI SLOJ - POSTAVLJANJE LAMINATA

Grejna folija postavljanje laminata

Nakon postavljenog podnog grejanje, električar ili kvalifikovana osoba treba da izvrši merenja i ista upiše u garantni list, takođe isti postupak se vrši i nakon završnog sloja, čime smo potvrdili da je grejni kabl u redu. Ukoliko montažu sistema podnog grejanja sa grejnim folijama vrši Rovex Inženjering dobijate garancija od 10 godina.

Sada možete postaviti Vaš laminantni ili brodski pod. Odabir vrste, klase i kvaliteta laminata ne utiče na kvalitet grejanja sa grejnom folijom. Preporuka proizvođača laminata je da se koristi laminat predviđen za podno grejanje.

Video uputstva Flexel - podno grejanje

Video postavljanje grejne folije ispod laminataInstalacija grejne folije Flexel-VIDEO INSTRUKCIJE Video postavljanje grejne folije ispod laminataInstalacija grejne folije Flexel uputstvo za montažu
Uputstvo za grejni kabl Kupite odmah

Ukoliko sami montirate, mi Vam stojimo na raspolaganju za savete i podršku tokom Vaše montaže!!!

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori