Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Vrste podova koje odgovaraju podnom grejanju

Popust na radijatore - Rovex inženjeringKupite podno grejanje odmah - Rovex inženjeringExtra ponuda mreže - Rovex inženjering

Vrste podova koje odgovaraju podnom grejanju

Rovex Inženjering ima sisteme podnog grejanja za sve vrste podnih obloga: keramičkih pločica, kamena, mermera, granita, parketa male vlažnosti, laminata, drvenih ploča, brodskog poda, linoleuma, vinila, tepisona...

Zahvaljujući elektronskim termostatima možete imati komfornu sobnu temperaturu uz topli pod, bez obzira na konstrukciju poda..

Keramičke pločice, prirodni kamen itd.

Podno grejanje

Keramičke pločice i mermerni pod, granit itd. su trajni, jednostavni za održavanje i gotovo neuništive podne obloge. Stoga postoje mnoge prednosti zbog kojih se isplati imati kameni pod.

Ipak, negrejani kameni podovi su dosta hladni za bose noge bez obzira da li je leto ili zima. Sa druge strane, hladni kameni podovi se mogu savršeno zagrejati sa ELEKTRA električnim podnim grejanjem. Naši grejni kablovi i mreže se direktno postavljaju ispod kamenog poda osiguravaju toplinu Vašim stopalima, ali i ugodnu sobnu temperaturu.

Kameni podovi brzo gube toplinu, ali se i brzo zagrejavaju kada su grejni kablovi ili mreže smešteni direktno ispod poda. Zbog toga su kameni podovi idealan partner za ELEKTRA elektronske termostate koji temperaturu regulišu precizno i efikasno.

> Više o tome...

Parketi, laminati i brodski pod

Podno grejanje

Drvo je prirodni materijal koji se skuplja i širi zavisno od temperature. To znači da i podno grejanje svoju toplotu mora distribuirati na blag i kontrolisan način. Vlaga parketa ne sme prelaziti 9%, preporučljivo je koristi parket namenjen podnom grejanju kao parkete od drveta iz toplih krajeva koji su niske vlažnosti.

Laminati i brodski podovi su takođe pogodni za podno grejanje.

Precizna regulacija grejanja

ELEKTRA™ elektronski termostat sa podnim sezorom su savršen izbor za drvene podove. Osiguravaju da se temperatura u podnoj konstrukciji uvek održava na preporučenoj temperaturi, koju je odredio sam proizvođač poda.

> Više o tome...

Tepisi i tepisoni od zida do zida

Podno grejanje

Tepisi od zida do zida su sami po sebi topli, ali se i takvi podovi mogu grejati sa ELEKTRA sistemom podnog grejanje. Grejni kablovi i mreže moraju biti prekriveni sa najmanje 10 mm debelim slojem građevinskog lepka ili samonivelirajuće betonske mase. To osigurava dobru raspodelu temperature i toplote po celoj površinu poda.

Tepisi imaju efekat izolatora

Tepisi imaju efekat termoizolatora na podno grijanje. To znači da će sistemu podnog grejanja koji je ugrađen ispod gustog vunenog tepiha trebati ipak malo više vremena da postigne i odreaguje na sobnu temperaturu.

Mi preporučujemo da tepisi i tepisoni ne pružaju toplotni otpor veći od 0,15 m²K/W.

Kontaktirajte svog prodavca i distributera tepiha kako biste se posavetovali o tome koji tepih bio najbolje rešenje uz Vaše podno grejanje, jer postoje i atesti za odgovarajući.

> Više o tome...

Linoleum, vinil, pvc podovi

Podno grejanje

Linoleum je praktičan, prirodni proizvod, posebno pogodan za kuće. Mnogi ljudi koriste ovu vrstu poda zbog jednostavnog održavanja čistoće. Linoleum se tretirati jednako kao i drvo prilikom podnog grejanja u drvenim podovima.

Vinil podne obloge su među najizdržljivijim površinama u Vašem okruženju, izvanredno otporne pri normalnoj upotrebi.

Obe podloge su pogodne za upotrebu kod podnog grejanja.

Grejni kablovi i mreže moraju biti prekriveni sa najmanje 10 mm debelim slojem građevinskog lepka ili samonivelirajuće betonske mase. To osigurava dobru raspodelu temperature i toplote po celoj površinu poda.

Maksimalna temperatura poda od 27 °C

> Više o tome...

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori