Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Zdravo grejanje

Popust na radijatore - Rovex inženjeringKupite podno grejanje odmah - Rovex inženjeringExtra ponuda mreže - Rovex inženjering

Zdravo grejanje

Naučna istraživanja su pokazala da je podno grejanje najugodniji sistem grejanja za čoveka jer je vertikalna distribucija temperature u prostoru najpribližnija fiziološkom rasporedu toplote ljudskog tela.

Ugodna toplota

Podno grejanje grafikon

U prostoriji koju zagrevamo trebalo bi da vladaju uslovi poput onih u prostoriji koju ne zagrevamo u idealnim prirodnim okolnostima; dakle onima u proleće ili leto. Temperatura vazduha ne bi trebalo značajnije da odstupa od srednje temperature površine koja omeđuje prostor (zidova, plafona i podova).

Dok temperatura površine koju zagrevamo ne bi trebalo da bude veća od temperature površine ljudskog tela. Do pomenutih uslova može dovesti jedino niskotemperaturno površinsko zagrevanje u koje spada i podno grejanje.

Ovaj sistem grejanja posebno preporučujemo onima koji pate od alergija.

Podno grejanje je niskotemperaturno i ne uzrokuje : sagorevanje i podizanje prašine, ne izaziva alergije, promaju, velike tamperaturne razlike u prostoriji i sušenje vazduha.

Zdravstveni i higijenski uslovi

Podno grejanje alergija

Pri podnom grejanju najveći deo toplote se prenosi putem toplotnog zračenja. S obzirom na povišenu temperaturu površine u prostoriji (temperaturu vazduha), temperatura vazduha može biti smanjena, a da pri tom grejni uslovi zadržavaju optimalne vrednosti. Temperaturu možemo proizvoljno smanjiti za 1-2°C. Smanjenje temperature u prostoriji poželjno je ne samo iz ekonomskih razloga već i zbog dobrog osećaja i zdravlja.

Ne zaboravimo da pri temperaturi vazduha većoj od 22-24°C raste i rizik od nadraživanja sluznice. Rast temperature vazduha u prostoriji je direktno i proporcionalno povezan sa pojavom sindroma bolesne zgrade. Proces tzv. suve destilacije prašine događa se pri temperaturi većoj od 55°C, upravo tu temperaturu dostižu zidni radijatori.

Kao rezultat dodira vazduha i metalne površine niskotemperaturnih radijatora dolazi do preovladavanja broja pozitivnih jona nad negativnim što utiče na osećaj zagušljivosti i suvosti disajnih puteva. U slučaju podnog grejanja, izostaje pojava suve destilacije prašine, a samim tim i problemi u vezi sa njom.

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori