Etaloniranje mernih uređaja
Termometara, termohidrometara, anemometara, data
logera
temperature - ispunjavanje HACCP standarda - lako, brzo i jednostavno
rešavamo Vaše zahteve.

Etaloniranje je skup postupaka kojima se, u određenim uslovima, uspostavlja odnos između vrednosti veličina koje pokazuje merilo ili merni sistem, ili vrednosti koje predstavlja materijalizovana mera ili referenti materijal, i odgovarajućih vrednosti ostvarenih etalonima.
Direkcija za mere i dragocene metale, kao nadležan državni organ za uspostavljanje sledivosti rezultata merenja u Srbiji, vrši etaloniranja etalona i merila da bi se prenela vrednost jedinice neke fizičke veličine sa što je moguće manjom mernom nesigurnošću. U zavisnosti od razgranatosti mreže akreditovanih laboratorija za etaloniranje, različit je i nivo mernih sredstava, koji je obuhvaćen etaloniranjem u pojedinim laboratorijama Direkcije. Tamo gde ne postoje akreditovane laboratorije za etaloniranje određenih vrsta merila, odgovarajuće laboratorije Direkcije vrše etaloniranja tih vrsta merila.
Izvor:: Direkcija za mere i dragocene metale
HACCP Standard
Da bi ispunili HACCP standard potrebno je da imate etalonirane merne instrumente. Etaloniranja vrše akreditovane laboratorije. Od naših instrumenata mogu se etalonirati sledeći uređaji:
- BT20 ubodni termometar
- BP15
laserski pirometar
- BP17
laserski pirometar
- BP21 laserski termometar
- BP25
laserki termohidrometar
- TP7 laserski pirometar
- TP10
laserski pirometar
- BC06 termohigrometar
- BC21 termohigrometar
- BC25 termohidrometar
- BZ05
stolni termohidrometar
- Stoni LCD termohigrometar
- Stoni LCD termohigrometar sa sondom
- Stoni LCD termohigrometar sa kolor skalom
- BA16 termoanemometar
- BA06 anemometar
Takodje i data logeri u ponudi:
- BL30 data loger temperature i relativne vlaznosti vazduha
- HAXO-8 data loger temperature i relativne vlaznosti vazduha
- TRIX-8 data loger temperature
- TREX-8 data loger temperature
- TRID-30 data loger temperature
- UTRIX-16
data loger temperature
- UTRID-16
data loger temperature

HACCP- Sigurnost na
prvom
mestu
HACCP je skraćenica od - Hazard Analysis Critical Control Point što u prevodu na srpski jezik znači - Analiza Opasnosti i Kritične Kontrolne Tačke.
Definisan u najkraćem, hasap (HACCP) je
sistem koji obuhvata
niz
postupaka za kontrolu procesa i osetljivih tačaka u lancu proizvodnje
hrane, a sa krajnjim ciljem da potrošač koristi namirnice u stanju i na
način koji će biti bezbedan za njegovo zdravlje.
Hasap (HACCP) - sistem je jos sedamdesetih godina XX veka postao priznat kao međunarodni standard za proizvodnju bezbedne hrane. Takođe, Svetske zdravstvena organizacija (WHO) usvojila ga je kao najefikasnije sredstvo za kontrolui bolesti izazvanih hranom.
Primena hasap (HACCP) sistema je trenutno jedan od osnovnih preduslova za izvoz naših proizvoda i osvajanje evropskog tržišta. Od 01.01.2009. godine primena HACCP-sistema postala je zakonska obaveza svih proizvođača hrane na teritoriji Republike Srbije.
HACCP je primenjiv u svim fazama proizvodnje jednog artikla. Svi koji dolaze u dodir sa proizvodom u bilo kojoj fazi njegove obrade, prerade ili distribucije treba da primenjuju principe HACCP.
Industrijske grane koje su u obavezi da primene HACCP su:
- Proizvodnja, prerada i pakovanje
- Skladištenje, transport i distribucija
- Priprema i distribucija hrane - za potrebe bolnica, hotela, restorana, avionskih i drugih kompanija
- Trgovina - maloprodaja i ugostiteljstvo
- Prehrambena industrija
Izvor: haccp.rs