Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

IC Termometri

 

Merenje temperature nikada nije bilo lakše.

Pirometari ili IC termometri su merni instrumenti koji omogućavaju da bezkontaktno merite temperaturu. Dakle nije neophodno da merni uređaj i objekat budu u direktnom kontaktu. IC termometri se koriste tamo gde je potrebno npr. izmeriti temperaturu tela u pokretu ili na mestima gde je temperatura takva da bi mogla da uništi standardne termičke senzore. 

 IC termometri mogu meriti temperaturu na bilo kom mestu bez obzira na udaljenost tela na kojem se meri temperatura. 

Izaberete odgovarajući pirometar ( od grčkog Pyro=vatra + metar=merenje) usmerite ga u objekat čiju temperaturu želite meriti i očitate na displeju. Laserski zrak Vam pomaže da lako odredite mesto na objektu čiju temperaturu merite. 

Nudimo Vam veliki izbor modela za široki opseg temperatura , različitih optičkih rezolucija sa i bez laserkog obeležavanja cilja.

Odaberite i kupite IC termometar shodno Vašim potrebama


IC termometri nisu namenjeni upotrebi u medicinske svrhe!

Kako meri Pirometar

princi rada IC termometraPrincip merenja zasniva se na sposobnosti tela da prilikom zagrevanja zrači elektromagnetnu energiju (infracrveno zračenje). Ovo zračenje je pri niskim temperaturama moguće osetiti a pri visokim temperatura je jasno vidljivo u obliku svetlosti koja se menja od crvene do bele kod jako visokih temperatura.

IC termometar sa svojim senzorom registruje količinu elektromagnetnog zračenja i na jasno vidljivom displeju prikazuje izmerene vrednosti. 

Infracrveni termometri cena i on-line kupovina

Rovex web-shop

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori