Popust 10% za vaskrs

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Odvlaživač vazduha TTK127E

Odvlaživač vazduha TTK127E cena

Snažna jedinica za odvlaživanje sa ugrađenom pumpom za kondenzat za velike stambene i poslovne prostore. Ovaj odvlaživač vazduha kvalitetno i pouzdano održava prostorije  do 150 m² suvim i može da kondenzuje do 50 litara vlage iz sobnog vazduha svakog dana.

Vrhunski komfor potpomognut funkcionalnim dizajnom! Nemački kvalitet!

Najsavremenija udobnost podržana funkcionalnim dizajnom

Funkcionalni dizajn ugodan oku, tehnička oprema – izuzetno praktična i skromna cena: odvlaživač vazduha TTK 127 E ne samo da kombinuje bezvremenske vrednosti, on dodatno dolazi sa dodatnom „funkcijom udobnosti“ kao posebnom naglaskom. Optimalna klima u prostoriji u svakom trenutku – jednostavnim pritiskom na dugme. TTK 127 E automatski reguliše nivo vlažnosti na ugodnu vrednost u zavisnosti od temperature. Najviše, odvlaživač uklanja ambijentalni vazduh sa do 50 litara vlage dnevno i pogodan je za prostorije veličine do 150 m².

Funkcija udobnosti: Odvlaživanje u zavisnosti od temperature

Za savršenu unutrašnju klimu, sobna temperatura i nivo vlažnosti moraju biti sinhronizovani. I upravo tu dolazi do odvlaživanja zavisno od temperature. Uređaj podešava nivo vlažnosti na optimalnu vrednost u zavisnosti od temperature. Funkcija komfora je posebno preporučljiva kada se koriste sistemi grejanja koji se kontrolišu programom. Ako se sobna temperatura promeni tokom dana ili noći, odvlaživač prilagođava svoj učinak odvlaživanja na potpuno automatizovan način

Efikasno i jednostavno

Nepotrebno je reći da uređaj takođe dolazi sa funkcijom za automatsko odvlaživanje pod kontrolom higrostata. Prvo, fiksna vrednost vlažnosti se bira pomoću funkcije za predizbor ciljne vrednosti. Opseg podešavanja je između nivoa relativne vlažnosti od 35 % i 85 % u koracima od 5 %. Kada se ova vrednost prekorači, odvlaživač se automatski uključuje, a zatim ponovo isključuje radi uštede energije čim se postigne željena ciljna vrednost.

Sušenje odvlaživačima za nežan osećaj veša na vašoj koži.

Osim za odvlaživanje ambijentalnog vazduha, odvlaživač vazduha može se koristiti za sušenje veša - bilo kao pomoć prirodnom sušenju  ili kao potpuna zamena za konvencionalnu mašinu za sušenje veša. Funkcija sušenja veša (koja se takođe naziva modom sušenja odeće ili SuperDry funkcijom) je uporediva sa tradicionalnim sušenjem veša  napolju.

Odvlaživaći nude prednost sušenja veša nežno kao u prirodi napolju. Boje zadržavaju svoj sjaj i životni vek odeće je duži nego kod klasičnih mašinskih sušača  i sve to uz značajno manju potrošnju energije.

Pored toga, čak i osetljivi materijali poput vune, svile ili sintetičkih vlakana mogu se sušiti bez ikakvih problema. Za razliku od sušenja na prirodnom vazduhu, veš se na vašoj koži oseća mnogo mekše i prijatnije.

Sušenje veša može se izvesti i sa odvlaživaćima bez dodatne funkcije sušenja veša. Tada se mora postaviti ciljna vrednost vlažnosti vazduha u skladu sa željenom zaostalom vlagom:

Za spremanje o ormar : 46% relativne vlažnosti vazduha

Za peglanje : 58% relativne vlažnosti vazduha

Za oblačenje : 65% relativne vlažnosti vazduhaPropan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživaćima

Svake godine nekoliko miliona tona štetnih gasova za životnu sredinu (gasova staklene bašte) emituju se u vazduh sintetičkim rashladnim sredstvima. Iz tog razloga, upotreba alternativnih rashladnih sredstava postala je jedan od naših glavnih ciljeva. Koristeći propan (R290) kao rashladno sredstvo, ovaj odvlaživač vazduha daje dragocjen doprinos zaštiti naše klime.

Prirodni rashladni agent propan (R290) je organsko jedinjenje koje pripada grupi ugljovodonika. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki propan (R290) nema potencijal za smanjenje ozonskog omotača (ODP = 0) niti značajan efekat staklene bašte (GVP = 3).

Dodatni bonus za životnu sredinu: Zahvaljujući svojim odličnim termodinamičkim svojstvima, propan (R290) je posebno energetski efikasno rashladno sredstvo čime se dodatno smanjuju vaši troškovi energije.

Ubedljive karakteristike

Funkcija tajmera, lampica upozorenja nivoa punjenja koja pokazuje pun rezervoar za vodu, zaštita od prelivanja sa automatskim isključivanjem, kao i režim sušenja veša dopunjuju komfornu opremu TTK 127 E. Štaviše, ugrađena, periva filter za vazduh takođe omogućava prečišćavanje vazduha uklanjanjem prašine i životinjske dlake.

Integrisani odvojeni priključak za crevo omogućava spoljno odvođenje kondenzata iu stalnom režimu bez nadzora – idealno rešenje za kontinuirani rad u hobi sobama ili vikendicama, gde se ne može uvek isprazniti rezervoar. Veliki rezervoar za kondenzaciju ima kapacitet od 6 litara, što praktično smanjuje učestalost pražnjenja. Zahvaljujući točkovima i praktičnim ručkama, TTK 127 E je takođe idealno pripremljen za fleksibilne promene pozicija na lokaciji. Zahvaljujući njegovim praktičnim karakteristikama, rukovanje i održavanje TTK 127 E je veoma jednostavno.

Snažno odvlaživanje zahvaljujući integrisanoj pumpi za kondenzat.

pumpa za izbacivanje kondenzata TTK127

Zahvaljujući visokokvalitetnoj pumpi za kondenzat ugrađenoj u jedinicu i praktičnom podešavanju funkcije ispumpavanja jednostavnim pritiskom na dugme, 50 litara vode za 24 sata može se automatski isprazniti u velikim prostorijama zapremine do 375 m³. Sa ovim moćnim kapacitetom pumpe, maksimalna visinska razlika do 4 metra, na primer do sledećeg sprata, može se savladati bez ikakvih problema. Pored toga, moguće je odvlažiti prostorije sa visokom vlažnošću u kontinuiranom radu bez potrebe za stalnim pražnjenjem rezervoara za vodu. Ovo je posebno korisno kada se velika količina vode mora ukloniti iz vazduha u prostoriji, na primer nakon oštećenja vodom.

Koliko odvlaživač potroši energije toliko će grejanje manje potrošiti energije na grejanje prostora!

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha vam takođe može pomoći i kod:

  • Isušivanja vlažnosti/vlage kod gradnje ili rekonstrukcije
  • Isušivanja vlažnog poda (betonskih košuljica)
  • Isušivanja vlažnih zidova i maltera
  • Isušivanja vlage nakon poplava
  • Sušenja mokrog veša
Tehnički podaci:
TTK127 E Odvlaživač vazduha
Maksimalni protok vazduha: 345 m³/h
Mogućnost odvlaživanja max : 50 litara/24h
Mogućnost odvlaživanja : 30 °C / 80 % RH : 46,8l
Opseg radne temperature:: 5°-35°C
Opseg radne vlažnosti: 30 do 100 % RH
Pogodan za prostorije površine: do 150 m²
Pogodan za prostorije zapremine: do  375 m³
Napajanje: 230V (50Hz)
Maksimalna ulazna snaga: 0,78  kW
Kontrola : automatski hidrostat
Posuda za kondenzat: 6 l
Nivo buke dBA: 51 dBA
Dimenzije (D x Š x V): 282 x 392 x 616 mm
Težina: 19,8 kg

TTK127 E posebne karakteristike uređaja

kontrolni panel TTK127
Upravljačka ploča TTK 95 E ima jasan dizajn i lako je razumeti. Na primer, digitalni displej prikazuje trenutni nivo relativne vlage u sobi.
zamena filtera TTK95
Vazdušni filter koji se lako skida zadržava dlake i životinjsku dlaku i može se brzo i lako obrisati ili oprati.
rezervoar za vodu TTK127 E 6 litara
Uklonjivi rezervoar za vodu ima zapreminu od 6 litara i prozor za nivo napunjenosti. Uređaj je opremljen zaštitom od prelivanja i automatski se zaustavlja kada se rezervoar napuni što se pokazuje  LED signalizacijom.
kabl za napajanje i spoljni odvod TTK95
Da bi se kondenzovana voda neprestano odvodila, na zadnjoj strani uređaja može se povezati cev na pumpu za izbacivanje vode iz podruma na primer do 4m visine.
odvlaživaći funkcija udobnosti i komfora
Automatskom koordinacijom sobne temperature i vlažnosti vazduha, funkcija komfora obezbeđuje savršen ambijent za dobar osećaj. Nije potrebno više od pritiska na dugme i uređaj automatski reguliše vrednost vlažnosti na pogodan nivo u zavisnosti od temperature.
vremensko programiranje rada odvlaživača
Koristite praktičnu funkciju tajmera da uključite ili isključite uređaj nakon definisanog broja sati (do maksimalno 24 h). Tajmer se može programirati u koracima od 0,5 sati (0 do 10 h) i u koracima od 1 sata (od 10 do 24 sata). Tajmer sprečava nepotrebne periode rada i omogućava vam da prilagodite odvlaživanje svom individualnom ritmu života.
jednostavno sušenje veša u zatvorenoj prostoriji
TTK 127 E se takođe može koristiti kao vazdušna sušara za veš za sušenje mokrog veša u stambenim ili pomoćnim prostorijama. Na taj način ubrzavate proces sušenja odeće i sprečavate da se vlaga koja se nalazi na odeći kondenzuje u prostoriji i da postane leglo buđi.
odvlaživanje poslovnih prostora TTK127E
U stalnom režimu, TTK 127E odvlažuje vazduh u sobi u kontinuiranom radu. Ovo je posebno pogodno za podrumske ili skladišne prostore koji su izloženi prekomernoj vlažnosti. Da biste izbegli da stalno morate isprazniti rezervoar za vodu, može se povezati crevo za odvod kondenzata na pumpu .
TTK 127E u kancelariji
TTK 127 E u kancelariji Da biste sprečili stvaranje nepoželjne buđi koja je opasna po vaše zdravlje u podrumima, hobi sobama ili na hladnim uglovima i zidovima koji su pre svega izloženi vlazi, preporučujemo da koristite odvlaživač vazduha kontinuirano i od samog početka.
ugodna klima u poslovnom prostoru TTK127E
Bez obzira da li se koristi u kancelariji, studiju ili dnevnoj sobi – sa svojim higrostatom kontrolisanim automatskim odvlaživanjem sa izborom vlažnosti u realnoj vrednosti, opciono potpuno automatskim ili trajnim radom i funkcijom tajmera, odvlaživač TTK 127 E pruža savršenu klima u prostoriji u svakom trenutku.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori