Popust za vaskrs

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Prečišćivači vazduha sa HEPA filterom

PREČIŠĆIVAČI VAZDUHA ZA ČIST I HIGIJENSKI SAVRŠEN VAZDUH

Zdrava klima u zatvorenom prostoru štiti od bolesti i poboljšava kvalitet života

Udišite nezagađen vazduh sa svakim dahom i napunite baterije
Čist vazduh kao u prirodi

Trotec-ovi prečišćivači vazduha koriste najnovije tehnologije filtera i poboljšavaju vazduh u prostoriji svojom visokokvalitetnom tehnologijom HEPA filtera. Na radnom mestu i kod kuće prečišćivači vazduha minimiziraju zagađenje vazduha u vidu kućne prašine i finih čestica, bakterija i virusa u vazduhu. Smanjuje se izloženost zagađivačima, alergenima i polenu i eliminišu se neprijatni mirisi.

Na radnom mestu i kod kuće: Svež, čist vazduh je važan za naše zdravlje i dobrobit. Čestice suspendovane u vazduhu prostorije, kao što su fina prašina, alergeni, polen, spore plesni, kao i bakterije i virusi, narušavaju zdravlje i izazivaju bolesti ili tegobe koje se mogu izbeći ili ublažiti efikasnim prečistačem vazduha u prostoriji. Dim cigareta i drugi mirisi takođe imaju uznemirujuće dejstvo na naše kvalitet života. prečišćivači vazduha filtriraju vazduh u prostoriji ne samo u proleće, kada povećana količina polena uđe u zatvorene prostorije, već tokom cele godine, stvarajući tako zdravu unutrašnju klimu u kojoj možemo slobodno da dišemo.

Naš vodič ispod pruža informacije o različitim opcijama primene za moderne, efikasne prečistače vazduha serije AirgoClean®. Naučićete o principu rada ovih uređaja i saznaćete koji prečistač vazduha najbolje odgovara vašim zahtevima.

Čist vazduh za vaše zdravlje – Slobodno duboko udahnite!

Da li znate koliko vazduha udišemo svaki dan?
Dnevno je potrebno više od 10.000 litara vazduha! Ovo otprilike odgovara kapacitetu od više od 71 kade.
Svaki litar sadrži prašinu, kod kuće čak mnogo više nego napolju. Prašina može biti i vidljiva i nevidljiva. Tepih, na primer, može da zadrži osam puta veće težine u prašini. Bakterije i virusi u vazduhu su uvek nevidljivi golim okom. A postoje i druge kritične supstance koje se vrte u vazduhu. Nameštaj, laminat ili paneli mogu biti kontaminirani formaldehidom koji se emituje u vazduh u vašem domu ili kancelariji tokom nekoliko decenija. U nekim slučajevima vazduh u unutrašnjim prostorima može biti zagađen i do deset puta više prašinom i drugim česticama nego spoljašnji. Budući da većina ljudi oko 80 odsto vremena provodi u zatvorenim prostorijama, čist i zdrav vazduh u prostoriji je od vitalnog značaja. Sređivanje, usisavanje i provetravanje prostorije često jednostavno nije dovoljno da se uklone patogene čestice iz sobe. Prečistač vazduha potpuno automatski eliminiše zagađivače i dodatno poboljšava kvalitet vazduha. To će sigurno koristiti vašem zdravlju.

Odgovarajući prečišćivači vazduha za alergičare i astmatičare

airgoclean-svi-modeli-rovex

Vazduh kontaminiran prašinom i zagađivačima može biti pozitivno opasan za alergičare i astmatičare. Pored toga, alergija na kućnu prašinu je jedna od vrsta alergija koje je najteže lečiti. Ovo je takođe zbog velikog broja izvora prašine u kući. Samo u prašini nema štete. Međutim, smatra se da su grinje kućne prašine uzrok mnogih pritužbi. Jedna kašičica prašine u spavaćoj sobi sadrži u proseku 1.000 grinja kućne prašine i 250.000 fekalija. Generalno, otprilike šest miligrama nove prašine po kvadratnom metru formira se u stambenim prostorima svakog dana. Stoga je primena prečistača vazduha visokih performansi više nego razumna ako težite svežiji, čistiji vazduh.

Ali čak i ako u ovom trenutku nemate nikakva zdravstvena ograničenja, kvalitet vazduha u prostoriji je ključni faktor za očuvanje zdravlja. Bakterije i virusi su nevidljivi i mogu se naći svuda. Na primer, radni sto je naseljen sa sto puta više bakterija nego kuhinja. Tokom sezone gripa, jedan kubni metar vazduha može da sadrži do 15.000 čestica virusa gripa, pa čak i novi virusi kao što je virus SARS-CoV-2 šire se uglavnom vazduhom u zatvorenom prostoru. U kancelarijskim prostorima vazduh za disanje se dodatno zagađuje isparavanjem lepkova, filcanih vrhova i tonera.

Cene i tehničke karateristike AirGoClean prečistača vazduha


Zašto su visoko efikasni sistemi HEPA filtera važni?

Prečišćivači vazduha serije AirgoClean®, koji su opremljeni višestepenim sistemima filtera, daju veoma dobre rezultate u poboljšanju vazduha u prostoriji kako bi pomogli kod alergija i drugih zdravstvenih problema. Svi Trotec-ovi prečišćivači vazduha opremljeni su dvostepenom ili čak trostepenom kombinacijom filtera.

Zdrava unutrašnja klima zahvaljujući tehnologiji filtera "dvostruke i trostruke zaštite".

Hepa filter trostruka zaštita
1.DECRON predfilter- posebno otporan na cepanje i vodoodbojan, uklanja dlake,prašinu i druge veće delove
2. HEPA filter - eliminiše i do 99,97% polena, alergena, finih čestica spora buđi veličine od 0,3 mikrometara
3. AKTIVNI KARBON filter - Pored zagađivača, ovaj filter posebno neutrališe miriše duvana, kućnih ljubimaca, kuhinjskih mirisa, kao i mirisa formaldehida i rastvarača.

Kombinovanjem nekoliko različitih tehnologija filtera, prečišćivači vazduha serije AirgoClean® pouzdano uklanjaju suspendovane čestice i patogene iz unutrašnjeg vazduha. Pored visoko efikasnih HEPA filtera klase filtera E12, koji filtriraju bakterije, viruse, polen, alergene, fine čestice prašine ili spore plesni do veličine od 0,3 mikrometara od sobnog vazduha sa efikasnošću odvajanja od 99,7%, prečišćivači vazduha AirgoClean® 100 E i AirgoClean® 170 E, kao i AirgoClean® 200 E opremljeni su dodatnim DACRON® filterom (predfilter od sintetičkih vlakana), koji je u stanju da filtrira mirise blagog do srednjeg intenziteta, grubu kućnu prašinu i životinjsku dlaku iz sobni vazduh.

Za čist vazduh – bez neprijatnih mirisa

AirgoClean®, tehnologija filtera "trostruke zaštite" prečistača vazduha AirgoClean® 100 E i AirgoClean® 170 E, kao i AirgoClean® 200 E je dodatno opremljena ugljeničnim filterom za efikasno neutralisanje mirisa duvana, kućnih ljubimaca, kuhinjskih mirisa, dima kao što su kao i mirisi formaldehida i rastvarača.

Visoko efikasni HEPA filteri koji se koriste u svim prečišćivačima vazduha serije AirgoClean® su DOP-testirani. Princip rada ovih filtera je veoma efikasan. Poređenje sa filterima sličnim HEPA naglašava razliku. Ovi filteri mogu imati nižu nabavnu cenu, ali njihova primena brzo otkriva nedostatke. Naročito kada imate posla sa biogenim i antropogenim finim česticama manje od jednog mikrometra, jeftinije imitacije ne mogu pokazati ni približno dobar kapacitet filtracije kao pravi HEPA filteri. Kvalitetan prečistač vazduha svakako treba da zadrži prašinu, a još više sitne čestice. Ovo sprečava beskonačno male čestice da stignu do pluća i krvotoka. Svako ko želi da koristi prečistač vazduha za pomoć kod alergija brzo će identifikovati pozitivna svojstva HEPA filtera za razliku od drugih tehnika prečišćavanja vazduha.

Obavezno koristite originalne HEPA filtere

Kada koristite HEPA filtere, ključno je da oni budu pravi HEPA filteri. Klasifikacija pravih HEPA filtera garantuje optimalan kvalitet. Pazite na ispravno označavanje kada kupujete prečistače vazduha i filtere.

Ako se efikasnost filtera opisuje samo kao „slična HEPA“ ili kao „uporediva sa HEPA filterima“, treba biti oprezan. Može dati manje nego zadovoljavajuće rezultate.

Trotec-ovi prečišćivači vazduha AirgoClean® 100 E i AirgoClean® 170 E, kao i AirgoClean® 200 E sa druge strane opremljeni su HEPA filterima klase zaštite 12 koji obećavaju savršene rezultate kada je u pitanju filtriranje vazduha u prostoriji.

Koje veličine opasnih čestica zahtevaju koje klase filtera?

Pregledna tabela:
Efikasnost filtracije
Efikasnost filtriranja i veličine čestica zagađivača

Bez obzira da li je polen, fina prašina, duvanski dim, klice ili čak azbest – sa pravom klasom filtera i odgovarajućom kombinacijom različitih filtera, iz vazduha se može filtrirati praktično bilo koja vrsta zagađivača.

Čestice zagađivača u vazduhu mogu se klasifikovati prema njihovoj veličini. Dijagram pokazuje praktički orijentisan pregled koje efikasnosti filtracije i kombinacije filtera se moraju koristiti za koje nivoe kontaminacije vazduha u prostoriji.

(Indikacija veličine u mikrometrima, jedan mikrometar je jednak hiljaditom delu milimetra).

Prečistač vazduha plus jonizator:

Efikasno prečišćavanje vazduha u prostoriji i poboljšanje kvaliteta vazduha

Prečistač vazduha i jonizator

Rad jedinica za prečišćavanje vazduha sa integrisanim jonizatorom karakteriše temeljnost i pouzdanost. Jonizator proizvodi negativne jone koji imaju antistatički efekat. Zahvaljujući ovim jonima čestice u vazduhu postaju negativno naelektrisane, što ih čini težim od okolnog vazduha. Kao rezultat toga, postepeno se talože na tlu. Nakon toga se mogu jednostavno usisati. Kad smo kod usisavanja: Često se više prašine podiže u procesu nego što se usisava. Ali korišćenjem jonizatorske tehnologije to se može sprečiti, teža prašina se može bez poteškoća usisati. Primenom ove tehnologije vazduh u prostoriji se prečišćava uspešno i efikasno. Pored toga, vazduh je čak obogaćen aktivnim kiseonikom.

Korišćenje Trotec prečistača vazduha u spavaćoj sobi

Korišćenje prečistača vazduha u dečijim sobama i spavaćim sobama:

Uređaji sa smanjenom bukom za mirno okruženje za spavanje

Ako postavite uređaj u dečiju sobu ili spavaću sobu, nivo buke koji se stvara tokom prečišćavanja vazduha je odlučujući. Faktori koje treba uzeti u obzir za vašu odluku o kupovini u ovom slučaju uključuju module kao što su funkcija tajmera i režim mirovanja koji dopunjuju model koji tiho radi. Prečišćivači vazduha imaju blagotvorno dejstvo na alergije – naročito u spavaćoj sobi, kućna prašina inače može biti veoma štetna po vaše zdravlje. Koristite prečistač vazduha za efikasno uklanjanje prašine i polena.

Korisne dodatne funkcije za prečistač vazduha

Udobnost

Brojne dodatne funkcije povećavaju udobnost koju prečistač vazduha donosi u vaš dom. Izuzetno zgodan je infracrveni daljinski upravljač pomoću kojeg možete lako da kontrolišete uređaj sedeći na sofi ili za stolom. Konfigurišite uređaj tako da zadovolji vaše individualne zahteve. Ako je uređaj opremljen funkcijom tajmera i režimom spavanja, možete ga programirati tako da odgovara vašoj dnevnoj rutini

.
Čist vazduh za vaše zdravlje

Čist vazduh za vaše zdravlje!

Glavni kriterijum je veličina sobe. Nudimo uređaje za prečišćavanje vazduha u prostorijama različitih veličina. Možete ih postaviti u svojoj dnevnoj sobi ili kancelariji. Na poslu prečistač vazduha smanjuje prašinu jednako pouzdano kao i kod kuće. Sa praktičnim dodatnim funkcijama možete postići poseban komfor rada uređaja.

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori