Popust 20posto IC grejalice

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Merenje važnosti drva i građevinskih materijala

 

Koja je vlaga parketa ili pak zida? Saznajte lako i brzo

Vlagmomeri su kompaktni ručni merači koji korisnike iznenađuju svojim jednostavnim rukovanjem i svojom preciznošću. Merač vlage u drvetu i betonu su uvek spremani za upotrebu i uvek imate pri ruci mogućnost za vrlo brzo merenje vlažnosti u materijalima kao što su drvo, parket, beton, betonska košuljica, malter itd. Uređaji meri vlagu materijala pomoću otpora ili kapaciteta. 

Nudimo Vam veliki izbor modela za široki opseg primena.

Odaberite i kupite Merač vlage shodno Vašim potrebama


Merenje vlažnosti drveta i građevinskih materijala

Merac vlage betonaSkala u obliku pločica i dodatna brojčana vrednost u apsolutnim procentima mogu se pročitati sa displeja. Pomoću dve nezavisne skale jedna za drvo, druga za građevinske materijale, još više je povećana pouzdanost merenja.

Kalibraciona kriva instalirana u metru za vlažnost u drvu odgovara srednjoj vrednost krive za sve poznate vrednosti drveta u Evropi na temperaturi od 20°C. To znači da nije potrebna dodatna kalibracija i podešavanje da bi izvršili brzo očitavanje sadržaja vlage u poznatim vrstama drveta. Samo je potrebno da odaberete koje merenje hoćete da vršite pomeranjem klizača u jedan ili drugi položaj, bilo da merite vlagu drvetu ili vlagu građevinskog materijala.

Bilo da se radi o kontroli u građevinarstvu nakon izvedbe određenih radova, proveri vlažnosti zidova u stanu ili kući, nakon renoviranja (gradnje), u industriji za preradu drva ili samo kontroli vlažnosti drva za potpalu – postupak je uvek isti: skinuti zaštitni poklopac - elektrode zabiti što dublje u materijal, očitati vrednosti na skali i gotovo.

Link Shop

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a