Popust 10% za podno grejanje

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Odvlaživač vazduha i vlage TTK40E

Odvlaživač vazduha TTK40E cena

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha TTK40E je namenjen sušenju vazduha u prostoru - pomoću ugrađenog higrostata se regulište vlažnost vazduha - idealan za profesionalnu i kućnu upotrebu - snažan i elegantan - Nemački kvalitet

Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK40E

Vlaga u zgradama sve više postaje problem. Prozori i vrata čvrsto su zadihtovani, što direktno znači da vlaga ne može izaći napolje. Standardna preporuka za rešenje vlage je ventilacija, ali to je često nemoguće izvesti u stanu ili kući, dok negrejanim podrumima ni to ne pomaže. Podrumi su uglavnom vlažni, što se lako može primetiti na kartonskim kutijama koje su meke, po drvenim policama ili vratima koja su nabubrela itd.

Najviše problema sa vlagom imaju loše izolovane kuće, kuće u kojima se ne boravi stalno (npr. vikendice) kao i kuće koje imaju ne ujednačeno grejanje (npr. TA peći, kvarcne grejalice itd.). Naravno da i klima dosta utiče na nivo vlage, jer nije isto ako se vaša kuća nalazi u vlažnom području sa dosta kiše.

Ako nemate vlage u vašem stanu ili kući, a odlučite se na neko renoviranje možete očekivati da Vam se pojavi vlaga jer svaki malter isparava jer sadrži tone i tone vode. Dakle vlaga ponovo mora izaći napolje. Naravno da provertravanje prostora kao i njegovim grejanjem isušujete vazduh samim tim i zidove ali vlaga uvek negde mora izaći i sa ovim metodama to nije uvek rešenje.

Pravo rešenje svih pomenutih problema je odvlaživač vazduha TTK40E

Odvlaživač vazduha TROTEC TTK 40 E je izuzetno praktičan uređaj malih dimenzija sa modernim dizajnom. Uz elegantan dizajn, ovaj odvlaživač vazduha ima preglednu kontrolnu tablu koja i pored brojnih ugrađenih funkcija je izuzetno laka za korišćenje.

Ovaj mali uređaj bez problema izvršava zadatke i većih sušača prostora: poseduje veliku moć odvlaživanja, ima dvobrzinski ventilator, ugrađeni regulator vlažnosti i snažan kompresor, male snage od svega 0.34kW čine model TTK 40E idealnim odvlaživačem za sušenje prostorija u kojima se boravi ili za podrumske prostorije pa čak i veoma vlažne prostorije.

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha se koristi kada je prisutna previsoka vlažnost vazduha usle slabe ventilacije, vlažnoga vremena, vlažnih zidova, pojave neugodnih mirisa, pojave kondenzacije na prozorima, kao i plesi na vlažnim zidovima i namještaju.

Odvlaživač vazduha je veoma koristan uređaj koji pre svega čuva Vaše zdravlje, kuću i vredne stvari. Dok zimi može i dodatno ugrejati prostor.

Protok vazduha 100 m3/h, zapremni 63m3, kapacitet 3,5l, max 14l/24h

Regulacija vlažnosti vazduha

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK40E kontrola

Odvlaživač vazduha TTK40E poseduje higrostat sa kojim se podešava željena vlažnost vazduha ( odvlaživač se sam uključuje i isključuje prema vlažnosti vazduha u prostoriji ). Ugrađen higrostat omogućava da odvlaživači ne rade neprekidno već prema vlažnosti vazduha.

Filter vazduha

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK40E filter

Uređaj poseduje filter vazduha koji lako možete izvaditi i očistiti. Filter koji je ugrađen je sličan onima na unutrašnjim klima uređajima koje čistite pod mlazom vode. Takođe, poseduje senzor zaprljanosti filtera koji automatski pokazuje kada se filter vazduha treba očistiti.

Automatsko isključenje

Uređaj poseduje posebnu posudu za sakupljanje vode i automatski se isključuje kada se napuni što omogućava da uređaj radi neprekidno. Takođe postoji mogućnosti i trajnog odvoda vode kako bi uređaj konstantno bio u funkciji. Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha TTK40E je pouzdan uređaj, lepog dizajna i visokog kvaliteta izrade.

Isušenjem vazduha, grejete prostor

Na pitanje: Koliko odvlaživač vazduha troši električne energije?
Odgovor je: Ovakav odvlaživač troši maksimalno oko 0,34 KW/h

Sva utrošena električna energija postaje toplota koja greje prostor kao i bilo koja druga grejalica.

Koliko odvlaživač potroši energije toliko će grejanje manje potrošiti energije na grejanje prostora!

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha vam takođe može pomoći i kod:

  • Isušivanja vlažnosti/vlage kod gradnje ili rekonstrukcije
  • Isušivanja vlažnog poda (betonskih košuljica)
  • Isušivanja vlažnih zidova i maltera
  • Isušivanja vlage nakon poplava
Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK40E
Tehnički podaci Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha TTK40E
Artikal br. 1.120.000.036
Maksimalni protok vazduha 100 m³/h
Preporučena veličina prostora 63 m³
Preformanse Max. 14l/24h
Okruženje Temperatura +5/+35 °C
Vlažnost vazduha 30-100 % RH
Elektronski higrostat Da
Napajanje 230 V/ 50Hz
Maksimalna snaga 340 W
Nivo buke Do 1m daljine 43dB
Rezervoar 3,5l
Dimezije 225 x 353 x 496 mm
Težina 10,5 kg
Isporuka Merni uređaj i uputstvo za korišćenje na srpskom
Proizvođač TROTEC, Nemačka

Link Shop

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
20 GODINA ROVEX-a