Popust 10% za podno grejanje

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Sušač zidova i vazduha TTK90E

Odvlaživač vazduha TTK90E cena

Sušač zidova / Odvlaživač vazduha TTK90E je namenjen sušenju vazduha u prostoru - pomoću ugrađenog higrostata se regulište vlažnost vazduha - idealan za profesionalnu i kućnu upotrebu - snažan i elegantan - Nemački kvalitet

Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK90E

Vlaga u zgradama sve više postaje problem. Prozori i vrata čvrsto su zadihtovani, što direktno znači da vlaga ne može izaći napolje. Standardna preporuka za rešenje vlage je ventilacija, ali to je često nemoguće izvesti u stanu ili kući, dok negrejanim podrumima ni to ne pomaže. Podrumi su uglavnom vlažni, što se lako može primetiti na kartonskim kutijama koje su meke, po drvenim policama ili vratima koja su nabubrela itd.

Najviše problema sa vlagom imaju loše izolovane kuće, kuće u kojima se ne boravi stalno (npr. vikendice) kao i kuće koje imaju ne ujednačeno grejanje (npr. TA peći, kvarcne grejalice itd.). Naravno da i klima dosta utiče na nivo vlage, jer nije isto ako se vaša kuća nalazi u vlažnom području sa dosta kiše.

Ako nemate vlage u vašem stanu ili kući, a odlučite se na neko renoviranje možete očekivati da Vam se pojavi vlaga jer svaki malter isparava jer sadrži tone i tone vode. Dakle vlaga ponovo mora izaći napolje. Naravno da provertravanje prostora kao i njegovim grejanjem isušujete vazduh samim tim i zidove ali vlaga uvek negde mora izaći i sa ovim metodama to nije uvek rešenje.

Pravo rešenje svih pomenutih problema je odvlaživač vazduha TTK90E

Odvlaživač vazduha TTK90E je namenjen odvlaživanju - sušenju vazduha u prostoru. Zbog svog kapaciteta i snage idealan je za veće stambene i poslovne prostore, hotele, konobe, knjižnice, muzeje i arhive. Sušač zidova / Odvlaživač vazduha se koristi kada je prisutna previsoka vlažnost vazduha usle slabe ventilacije, vlažnoga vremena, vlažnih zidova, pojave neugodnih mirisa, pojave kondenzacije na prozorima, kao i plesi na vlažnim zidovima i namještaju.

Odvlaživač vazduha je veoma koristan uređaj koji pre svega čuva Vaše zdravlje, kuću i vredne stvari. Dok zimi može i dodatno ugrejati prostor.

Protok vazduha 240 m3/h, zapremina prostora 225m3, kapacitet rezervoara 5,2l, max 30l/24h

Regulacija vlažnosti vazduha

Sušač zidova / Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK90E kontrola

Odvlaživač vazduha TTK90E poseduje digitalni higrostat sa kojim se podešava željena vlažnost vazduha (odvlaživač se sam uključuje i isključuje prema vlažnosti vazduha u prostoriji). Ugrađen digitalni higrostat omogućava da odvlaživači ne rade neprekidno već prema vlažnosti vazduha. Pored zadate vlažnosti na dva displeja možete uvek očitati trenutnu temperaturu i vlažnost.

Filter vazduha

Sušač zidova / Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK90E filter

Uređaj poseduje filter vazduha koji lako možete izvaditi i očistiti. Filter koji je ugrađen je sličan onima na unutrašnjim klima uređajima koje čistite pod mlazom vode.

Automatsko isključenje

Uređaj poseduje posebnu posudu za sakupljanje vode i automatski se isključuje kada se napuni što omogućava da uređaj radi neprekidno. Ono što izdvaja ovaj model od drugih je to što možete videti nivo tečnosti u posudi.

Takođe postoji mogućnosti i trajnog odvoda vode kako bi uređaj konstantno bio u funkciji. Sušač zidova / Odvlaživač vazduha TTK90E je pouzdan uređaj, lepog dizajna i visokog kvaliteta izrade.

Isušenjem vazduha, grejete prostor

Na pitanje: Koliko odvlaživač vazduha troši električne energije?
Odgovor je: Ovakav odvlaživač troši maksimalno oko 0,52 KW/h

Sva utrošena električna energija postaje toplota koja greje prostor kao i bilo koja druga grejalica.

Koliko odvlaživač potroši energije toliko će grejanje manje potrošiti energije na grejanje prostora!

Sušač zidova / Odvlaživač vazduha vam takođe može pomoći i kod:

  • Isušivanja vlažnosti/vlage kod gradnje ili rekonstrukcije
  • Isušivanja vlažnog poda (betonskih košuljica)
  • Isušivanja vlažnih zidova i maltera
  • Isušivanja vlage nakon poplava
Sušač zidova / Odvlaživač vazduha - odvlaživač vlage - TTK90E
Tehnički podaci Sušač zidova / Odvlaživač vazduha TTK90E
Artikal br. 1.120.000.105
Maksimalni protok vazduha 240 m³/h
Preporučena veličina prostora 90 m²/ 225 m³
Preformanse Max. 30l/24h
Okruženje Temperatura +5/+35 °C
Vlažnost vazduha 30-100 % RH
Elektronski higrostat Da
Napajanje 230 V/ 50Hz
Maksimalna snaga 520 W
Nivo buke Do 1m daljine 50dB
Rezervoar 5,2l
Dimezije 253 x 340 x 540 mm
Težina 13,6 kg
Isporuka Uređaj i uputstvo za korišćenje na srpskom
Proizvođač TROTEC, Nemačka

Link Shop

Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori