Popust 10%

011.311.52.08, 785.68.33

prodaja@rovex.co.rs

Odvlaživač vazduha TTK60E

 

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha TTK60E je namenjen sušenju vazduha u prostoru - pomoću ugrađenog higrostata se regulište vlažnost vazduha - idealan za profesionalnu i kućnu upotrebu - snažan i elegantan -

... smanjena potrošnja energije uz pouzdano snažne perfomanse ! Nemački kvalitet!

Leti, kada topao i vlažan vazduh pokušava prodreti u stambene i kancelarijske prostore, odvlaživač vazduha TTK 60 E pravo je rešenje. Opremljen automatskom higrostatskom kontrolom i snažnih performansi, elegantnog dizajna i visokim nivoom komfora upravljanja, sprečava stvaranje zagušljivog i vlažnog vazduha; fleke od plesnii više nisu problem. Održava vaše dnevne boravke i kancelarije pouzdano suvim. Zar nije dobro što vam je ovaj snažni, dobrog izgleda i izuzetno pristupačni partner dostupan odmah?

Prvo se pojavljuju u kuhinji i kupatilu - kapi kondenzata na pločicama i zidovima su prvi glasnici koji signaliziraju da je vlaga u dnevnim sobama previsoka. Bolje je da ne čekate dok Vas prve spore crne plesni izveste o uspešnom završetku njihovog naseljavanja: biće vam mnogo bolje da brigu o vašoj vlazi poverite   odvlaživaču TTK 60E. Zahvaljujući sposobnosti odvlaživanja od najviše 18 litara dnevno, pruža pouzdanu zaštitu od vlage i stvaranja plesni. Zahvaljujući kombinaciji širokog opsega rada, fleksibilnog ventilatora sa dva podešavanja, upravljanja higrosatom i moćnog kompresora snage 0,47 kV, odvlaživač je idealan za tiho sušenje stambenih i radnih prostora ili grejanih podruma.

Najviše problema sa vlagom imaju loše izolovane kuće, kuće u kojima se ne boravi stalno (npr. vikendice) kao i kuće koje imaju ne ujednačeno grejanje (npr. TA peći, kvarcne grejalice itd.). Naravno da i klima dosta utiče na nivo vlage, jer nije isto ako se vaša kuća nalazi u vlažnom području sa dosta kiše.

Ako nemate vlage u vašem stanu ili kući, a odlučite se na neko renoviranje možete očekivati da Vam se pojavi vlaga jer svaki malter isparava jer sadrži tone i tone vode. Dakle vlaga ponovo mora izaći napolje. Naravno da provertravanje prostora kao i njegovim grejanjem isušujete vazduh samim tim i zidove ali vlaga uvek negde mora izaći i sa ovim metodama to nije uvek rešenje.

Kako radi TTK60E

Elegantni odvlaživač prostora TTK 60E odlikuje se posebno jasno dizajniranim LED osvetljenim kontrolnim panelom, sa kojim se veoma lako upravlja usprkos širokom spektru komfornih funkcija. Na primer, možete podesiti automatski nivo odvlaživanja pod nadzorom higrostata, uključujući željenu vrednost vlažnosti sa izborom cilja između 35 i 80% r.h .: kada dostigne željena vrednost vlažnosti, kompresor se automatski isključuje i ako je vlaga veća od zadate, uređaj se automatski aktivira.

Odvlaživanje se može vršiti po izboru na dva načina, potpuno automatski ili kontinuirani rad putem digitalnog izbora zadate vrednosti. Zahvaljujući mogućnosti povezivanja creva za odvod kondenzata, kontinuirano odvlaživanje može da se ostavi i bez nadzora. Pored odvlaživanja prostorije, odvlaživač se može koristiti za sušenje opranog veša - kao potpuna zamena za standardni suašač za veš.

Standardne komforne karakteristike elektronskog odleđivanja TTK 60E upotpunjene su funkcijom tajmera, displejom čistoće filtera i indikatorom nivoa vode, lampicom za upozorenje nivoa punjenja kada je rezervoar za vodu pun, kao i funkcijom zaštite od prelivanja sa automatskim deaktiviranjem . Kondenzacijski odvlaživač vazduha takođe ima automatski sistem za dijagnozu grešaka.

Odvlaživač vazduha je veoma koristan uređaj koji pre svega čuva Vaše zdravlje, kuću i vredne stvari. Dok zimi može i dodatno ugrejati prostor.

Protok vazduha 100 m3/h, zapremni 100m3, kapacitet 3,5l, max 18l/24h

Sušenje odvlaživačima za nežan osećaj veša na vašoj koži.

Osim za odvlaživanje ambijentalnog vazduha, odvlaživač vazduha može se koristiti za sušenje veša - bilo kao pomoć prirodnom sušenju  ili kao potpuna zamena za konvencionalnu mašinu za sušenje veša. Funkcija sušenja veša (koja se takođe naziva modom sušenja odeće ili SuperDry funkcijom) je uporediva sa tradicionalnim sušenjem veša  napolju.

Odvlaživaći nude prednost sušenja veša nežno kao u prirodi napolju. Boje zadržavaju svoj sjaj i životni vek odeće je duži nego kod klasičnih mašinskih sušača  i sve to uz značajno manju potrošnju energije.

Pored toga, čak i osetljivi materijali poput vune, svile ili sintetičkih vlakana mogu se sušiti bez ikakvih problema. Za razliku od sušenja na prirodnom vazduhu, veš se na vašoj koži oseća mnogo mekše i prijatnije.

Sušenje veša može se izvesti i sa odvlaživaćima bez dodatne funkcije sušenja veša. Tada se mora postaviti ciljna vrednost vlažnosti vazduha u skladu sa željenom zaostalom vlagom:

Za spremanje o ormar : 46% relativne vlažnosti vazduha

Za peglanje : 58% relativne vlažnosti vazduha

Za oblačenje : 65% relativne vlažnosti vazduhaPropan (R290) kao ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo u odvlaživaćima

Svake godine nekoliko miliona tona štetnih gasova za životnu sredinu (gasova staklene bašte) emituju se u vazduh sintetičkim rashladnim sredstvima. Iz tog razloga, upotreba alternativnih rashladnih sredstava postala je jedan od naših glavnih ciljeva. Koristeći propan (R290) kao rashladno sredstvo, ovaj odvlaživač vazduha daje dragocjen doprinos zaštiti naše klime.

Prirodni rashladni agent propan (R290) je organsko jedinjenje koje pripada grupi ugljovodonika. Za razliku od sintetičkih rashladnih sredstava, ekološki propan (R290) nema potencijal za smanjenje ozonskog omotača (ODP = 0) niti značajan efekat staklene bašte (GVP = 3).

Dodatni bonus za životnu sredinu: Zahvaljujući svojim odličnim termodinamičkim svojstvima, propan (R290) je posebno energetski efikasno rashladno sredstvo čime se dodatno smanjuju vaši troškovi energije.

Isušivanjem vazduha, grejete prostor

Na pitanje: Koliko odvlaživač vazduha troši električne energije?
Odgovor je: Ovakav odvlaživač troši maksimalno oko 0,47 KW/h

Sva utrošena električna energija postaje toplota koja greje prostor kao i bilo koja druga grejalica.

Koliko odvlaživač potroši energije toliko će grejanje manje potrošiti energije na grejanje prostora!

Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha vam takođe može pomoći i kod:

  • Isušivanja vlažnosti/vlage kod gradnje ili rekonstrukcije
  • Isušivanja vlažnog poda (betonskih košuljica)
  • Isušivanja vlažnih zidova i maltera
  • Isušivanja vlage nakon poplava
  • Sušenja mokrog veša
Tehnički podaci Sušač prostorija / Odvlaživač vazduha TTK60E
Maksimalni protok vazduha 100 m³/h
Preporučena veličina prostora 40 m2 / 100m3
Preformanse Max. 18l / 24h
Tempearatura okruženja
+5/+35 °C
Vlažnost okruženja 30-100 % RH
Elektronski higrostat Da
Rashladni gas R290 propan
Napajanje 230 V/ 50Hz
Maksimalna snaga 470 W
Nivo buke Do 1m daljine 43dB
Rezervoar 3,5l
Dimezije 225 x 353 x 496 mm
Težina 12 kg
Isporuka Merni uređaj i uputstvo za korišćenje na srpskom
Proizvođač TROTEC, Nemačka

Link Shop

TTK 60E posebne karakteristike uređaja

kontrolni panel TTK60
Upravljačka ploča TTK 60E ima jasan dizajn i lako je razumeti. Na primer, digitalni displej prikazuje trenutni nivo relativne vlage u sobi.
zamena filtera TTK60E
Vazdušni filter koji se lako skida zadržava dlake i životinjsku dlaku i može se brzo i lako obrisati ili oprati.
rezervoar za vodu TTK60E
Uklonjivi rezervoar za vodu ima zapreminu od 3,5 litara i prozor za nivo napunjenosti. Zaštita od prelivanja i automatsko zaustavljanje kada je rezervoar pun što se pokazuje  LED signalizacijom.
kabl za napajanje i spoljni odvod TTK60
Da bi se kondenzovana voda neprestano odvodila, na zadnjoj strani uređaja može se povezati cev. Kabl za napajanje može se pravilno namotati i zakačiti u nosač.
odvlaživaći opšte TTK60
TTK 60E je opremljen automatskom funkcijom odmrzavanja sa kontrolom željene vrednosti relativne vlage higrostatom od 35 i 80% RH preko LED osvetljenog kontrolnog panela. Kada se postigne željena vrednost vlažnosti, kompresor će se automatski isključiti. Ako je vrednost prekoračena, uređaj se automatski aktivira.
funkcija tajmeral TTK60
Koristite praktičnu funkciju tajmera da biste uključili ili isključili uređaj nakon određenog broja sati. Tajmer se može programirati za 2 ili 4 sata. Ovo sprečava nepotrebne periode rada i omogućava vam da prilagođavate odvlaživanje vlastiti ritam života.
sušenje veša TTK60
TTK 60E se takođe može koristiti kao sušač za sušenje vlažnog veša u stambenim ili pomoćnim prostorijama. Na ovaj način ubrzavate proces sušenja odeće i sprečavate da se vlaga koja se nalazi na odeći kondenzuje u sobi i da ne postane pogodno za za stvaranje plesni i buđi.
odvlaživanje poslovnih prostora TTK60
U stalnom režimu, TTK 60E odvlažuje vazduh u sobi u kontinuiranom radu. Ovo je posebno pogodno za podrumske ili skladišne prostore koji su izloženi prekomernoj vlažnosti. Da biste izbegli da stalno morate isprazniti rezervoar za vodu, može se povezati crevo za odvod kondenzata.
Facebook Rovex
Norveški radijatori, podno grejanje, termostati i merni uređaji
Prodajno mesto
Norveški radijatori 20 GODINA ROVEX Inženjeringa - Norveški radijatori